Κοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα - Κατά αντιπαράσταση με τη Νίνου

Για δεύτερη συνεδρίαση θα συνεχίσει σήμερα (14.09.2022) την κατάθεση του στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την υπεράσπιση του ηθοποιού, να έχει ήδη γνωστοποιήσει το αίτημα της, να υποβάλει αίτημα για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του, με τη σύζυγο του κατηγορούμενου, Ελπίδα Νίνου.

Κατά το πρώτο μέρος της εξέτασης του, ο Σπύρος Μπιμπίλας υπήρξε χειμαρρώδης μιλώντας για όλα. Για την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, τις εξωσυζυγικές σχέσεις, τις συναδέλφους του που ξαφνικά… εξαφανιζόταν από τα σήριαλ και τους θιάσους αλλά και την τάση του Πέτρου Φιλιππίδη να «τσιλιμπουρδίζει».

Εκκινώντας από την επαφή και την αγάπη που είχε με την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στην υπόθεση, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ξετύλιξε το «κουβάρι» της επαφής και της σχέσης που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγο του επί σχεδόν 30 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο ότι γνώρισε την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας την οποία σύστησε στον Πέτρο Φιλιππίδη. «Την πρώτη καταγγέλλουσα την ξέρω από παιδί. Δεθήκαμε με πολύ μεγάλη αγάπη με την μητέρα της, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Την περίοδο που παίζαμε στο θέατρο Πόρτα, ή 2003 ή 2004 πάω στον Πέτρο, του λέω έχω μία καλή μου φίλη, θέλω να την δεις, «πρόσεξε μην της την πέσεις». Το είπα αυτό καθώς ο Πέτρος είχε δυστυχώς την τάση να τσιλιμπουρδίζει. Αφού την γνώρισε της είπε να έρθει ξανά θέατρο με σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή. Το ήξερα το κορίτσι, την κόρη της. Ήταν πολύ καλό παιδί» ανέφερε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το χειμώνα του 2010, είχαν κατά σύμπτωση βρεθεί στην παράσταση που πρωταγωνιστούσε εκείνος, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη και η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. «Το 2010-2011, χειμώνα 2010 ήρθε στο θέατρο η μητέρα της καταγγέλλουσας και η Ελπίδα κατά σύμπτωση. Η Ελπίδα μετά το τέλος της παράστασης μας λέει «θέλω να σας μιλήσω». Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο, ότι η Α. ενοχλεί τον Πέτρο, ένα ότι έχει σχέση μαζί του…» περίγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κατάθεση του.

Σχετικά με  με τις επώνυμες καταγγελίες που έκαναν οι ηθοποιοί Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν κάλεσε για να ενημερωθεί αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες. «”Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά” μου είπε για τις επώνυμες ηθοποιούς» κατέθεσε ο κ. Μπιμπίλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «βέλη» του Σπ. Μπιμπίλα στράφηκαν και κατά των κύριων «που δεν μιλάνε και απλώς μας τα είπαν» οι οποίες – κατά τον ίδιο – «έχουν μεγάλη ευθύνη». Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε επίσης σχετικά με τις μομφές της υπεράσπισης για οργανωμένο σχέδιο που εξυφάνθηκε από το ΣΕΗ, ανέφερε: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη. Θλίβομαι όταν τα ακούω αυτά. Εμείς θέλουμε οι ηθοποιοί να έρθουν στο σωματείο. Εμείς μπήκαμε μπροστά προκειμένου να μην βγαίνουνε στις τηλεοράσεις και να πηγαίνουν στα θεσμικά όργανα και την εισαγγελία, γι’ αυτό βγήκα και είπα «ελάτε εδώ». Κάθε προσπάθεια σπίλωσης του ΣΕΗ είναι άξια πολύ κακής κριτικής».

Νωρίτερα, χθες, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου, στο δικαστήριο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να σημειώνει χαρακτηριστικά: «260 σελίδες αριθμεί η τριήμερη κατάθεση της κυρίας Νίνου. Στο τέλος θα θέλουμε φορτηγό για τη δικογραφία. Η διαδικασία είναι πολυτελής, το έχουμε επιτρέψει».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ