Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θ. Μπουγάς: Νέο σπίτι και νέα ζωή για τον 40χρονο από τον Πύργο

Εθελοντές, εκκλησία και δήμος ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξασφάλισαν στέγη για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ εκείνος θα δίνει αγώνα σε συνεργασία με τους γιατρούς να αντιμετωπίσει τα χρονίζοντα προβλήματά του συνέχεια εργατικού ατυχήματος.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από το εθελοντικό forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος» το οποίο κινητοποίησε τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Πύργου. Σημαντική είναι και η κινητοποίηση των κατοίκων, που συνέδραμαν στο να καλυφθούν τα πρώτα έξοδά του. Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας από την πλευρά της θα συμβάλλει μηνιαίως με ένα σημαντικό ποσό, καλύπτοντας ένα μέρος του ενοικίου για τα δύο τουλάχιστον χρόνια που ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσιογράφος και ιδρυτικό μέλος του εθελοντικού forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος», Νατάσα Μποζίνη, που είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Θύμιου Μπουγά κάνοντας γνωστή την είδηση για την εξεύρεση στέγης θέλησε να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες πολίτες, που φρόντισαν ώστε να γίνει γνωστή η αγγελία για την ενοικίαση του σπιτιού, τον ιδιοκτήτη, Σωτήρη Μπρή, τη Νίκη Ζαφειροπούλου από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Πύργου, τη δημοσιογράφο και φίλη του Θύμιου, Κική Κολοβέρου και τους δικηγόρους από την Αθήνα και την Αμαλιάδα, κ.κ. Αλεξανδράκη και Μπακόπουλο για τη νομική υποστήριξη.

 

«Η πολιτεία δεν κάλυπτε τις εγχειρήσεις της αποκατάστασης, πήρε ένα επίδομα 300 € το μήνα που κι αυτό όμως κόπηκε το 2015 γιατί έπρεπε να ξαναγίνει η αίτηση, αλλά για να ξαναγίνει αίτηση έπρεπε να ξέρει ο Θύμιος ότι πρέπει να ξανακάνει αίτηση. Μιλάμε για έναν άνθρωπο χωρίς κινητό, χωρίς τηλεόραση. Μέχρι το 2015 νοίκιαζε ένα σπιτάκι έχοντας βοήθεια από το επίδομα. Στη συνέχεια όμως δεν μπορούσε πια να το κρατήσει. Άρχισε να κοιμάται όπου έβρισκε, ακόμη και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια με τα στρωσίδια του. Για να επιβιώσει έψαχνε μέταλλα, καλώδια αλλά και φαγητό σε κάδους. Έπαιρνε φαγητό και από κάποιους γείτονες ή συγγενείς του”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Νατάσα Μποζίνη στα Μικροπράγματα της LiFO σε μια συνέντευξη που αποκαλύπτει την περιπέτεια του Θύμιου.

 

 

Όπως έγινε γνωστό για την αποκατάσταση της μετατραυματικής του βλάβης στο πρόσωπο, προσφέρθηκαν οι έμπειροι γιατροί της Γναθοπροσωπικής Κλινικής του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου κ.κ Νικόλαος Λεφαντζής και Ιωάννης Παπαδιόχος και η επίσης ειδικευμένη επιστημονική ομάδα. Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο θα είναι δίπλα στον Θύμιο όπως και το Mediterraneo Hospital που προσφέρθηκαν να αναλάβουν όλες τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις που θα χρειαστούν οι θεράποντες ιατροί του.

*Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει τον Θύμιο μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό στον κάτωθι λογαριασμό:

Eurobank: Ευθύμιος Μπουγάς

IBAN: GR4702602660000530201277362

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ