Κοινωνία

Έκζεμα: Η χρησιμότητα της αποχής από συγκεκριμένες τροφές στη διαχείριση των συμπτωμάτων

Διαφορετικά αλλεργιογόνα και ερεθιστικοί παράγοντες στο περιβάλλον μπορούν να προκαλέσουν αντίδραση του ανοσοποιητικού και εξάρσεις εκζέματος. Τέτοιοι παράγοντες είναι οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η γύρη, τα αρώματα, ακόμη και το στρες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιες τροφές μπορούν επίσης να προκαλέσουν συμπτώματα εκζέματος, ιδιαίτερα σε άτομα με μια συγκεκριμένη γονιδιακή παραλλαγή. Τέτοιες τροφές είναι το σιτάρι, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με ήπιο έως μέτριο έκζεμα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα αποφεύγοντας την κατανάλωση κάποιων τροφών, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Χαμός στην Τουρκία: Οι δηλώσεις Δένδια για την Τουρκία και το SAFE για άλλη μια φορά προκάλεσαν πανικό με αυτές να αναπαράγονται σε πολλά μέσα

Η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο Φόρουμ OT ανέδειξε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE εξαρτάται αποκλειστικά από...