Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Το κινητό της Νικολέττας «πρόδωσε» τον Πακιστανό

Εκλεισε το κινητό του για να μην μπορεί να εντοπιστεί από τις αρχές ο 20χρονος Πακιστανός που φέρεται να δολοφόνησε την 17χρονη Νικολέττα στο Περιστέρι. Και θεώρησε έξυπνο να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας το οποίο είχε κλέψει. Αυτή ήταν η λάθος κίνηση που οδήγησε στη σύλληψή του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Πακιστανός ενεργοποίησε τη συσκευή μόλις πέρασε τα σύνορα οπότε και το σήμα της κοπέλας εντοπίστηκε αμέσως και οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να εντοπίσουν και τον κάτοχο του, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών και να τον συλλάβουν.

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντοπίστηκε χτες το απόγευμα έξω από τα Σκόπιααπό την Αστυνομία της γειτονικής χώρας, καθώς αναζητούνταν και εκεί, ύστερα από επαφές της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αστυνομικές αρχές των χωρών της Βαλκανικής, ύστερα από πληροφορίες ότι ο νεαρός είχε σκοπό να περάσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαιη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη, στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε χτες το απόγευμα ομάδα παράτυπων μεταναστών στην Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας, ο οποίος είναι πακιστανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του καταζητούμενου Πακιστανού άρχισε όταν εντοπίστηκε το σήμα του κινητού του στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν βέβαιο ότι είχε σκοπό να φύγει από τη χώρα περνώντας τα βόρεια σύνορα, για αυτό εστάλη μήνυμα και φωτογραφία του σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και τις αρχές των γειτονικών χωρών και κυρίως της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο 21χρονος παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, από όπου θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Για την υπόθεση o Υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρθηκε στην υπόθεση:

«Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.»

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη Νικολέτα είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός και είχε παλέψει με τον δράστη, ο οποίος τελικά, μετά από καβγά, την σκότωσε κλείνοντας το στόμα της με τα χέρια το στόμα και τη μύτη.

Οι έντονοι καυγάδες που οδήγησαν στη στυγνή δολοφονία

Η 17χρονη ζούσε στο σπίτι της στο Περιστέρι με την μητέρα της και την αδερφή της. Οικογένεια που δύσκολα τα «έφερνε βόλτα», με τη μητέρα να δουλεύει σε σουβλατζίδικο της περιοχή και τα δύο κορίτσια να βοηθούν περιστασιακά, όποτε μπορούσαν.

Κάποια στιγμή, η 17χρονη γνωρίζει έναν Πακιστανό που επίσης έμενε στην περιοχή του Περιστερίου. Συνάπτει σχέση μαζί του και μάλιστα συμφωνούν για περιστασιακή μετακόμιση του αλλοδαπού στο σπίτι. Ωστόσο, η μητέραδεν συμφωνεί και τότε αρχίζουν οι καυγάδες. Όχι μόνο μεταξύ της μητέρας και του Πακιστανού, αλλά και μεταξύ του ζευγαριού.

Το βράδυ της Δευτέρας (01/08) η 17χρονη και ο Πακιστανός είχαν ακόμα έναν δυνατό τσακωμό. Ο Πακιστανός χτυπά την κοπέλα, μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει από το σπίτι. Κατευθύνεται προς το προηγούμενο διαμέρισμα που έμενε με ακόμα δέκα ομοεθνείς του και τους ενημερώνει πως φεύγει από την Ελλάδα.

Μετά από λίγες ώρες η κοπέλα εντοπίζεται νεκρή μέσα στο διαμέρισμα από τη μητέρα και την αδερφή της, με τις στιγμές να είναι σπαρακτικές

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης