Κοινωνία

Θ.Πλεύρης: Έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κορονοϊού το φθινόπωρο

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την πανδημία του κορονοιού στη χώρα μας, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

   «Έχουμε προετοιμάσει τον κόσμο ότι, ενώ το καλοκαίρι θα είναι μια κατάσταση διαχειρίσιμη, τον Σεπτέμβριο και τον χειμώνα θα έχουμε μια μεγαλύτερη πίεση, ακόμα και με τις ίδιες μεταλλάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ακόμα και με το θετικό σενάριο ότι θα έχουμε αυτές τις μεταλλάξεις περιμένουμε μια παραπάνω πίεση. Αυτή τη στιγμή έχουμε μοντέλα ενεργοποίησης για το πως θα λειτουργήσουμε για την αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   Όπως είπε το υπουργείο Υγείας ξεκινά πλέον ένα μοντέλο διαχείρισης, μια μια μετάλλαξη πολύ εύκολα διαχειρίσιμη εντός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

   «Το σύστημα κρασάρει όταν έχουμε νοσηλείες ΜΕΘ, γιατί οι ΜΕΘ τελειώνουν. Δεν υπάρχουν απεριόριστες ΜΕΘ. Αυτό λοιπόν τώρα το μοντέλο που θα βάλουμε -και ήδη ξεκινήσαμε- είναι ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε πάρα πολλές δομές και ιδιωτικές» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

   Όπως επισήμανε, ο σχεδιασμός για το φθινόπωρο έχει ολοκληρωθεί και πρόσθεσε: «Έχουμε αντιικά φάρμακα και κάνουμε μεγάλες παραγγελίες. Δηλαδή, δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν πριν ένα χρόνο και έχουμε και μια εμβολιαστική κάλυψη καλή που προφανώς θα επικαιροποιηθεί περιμένοντας και τα νέα εμβόλια».

   Όσον αφορά των αριθμό των κρουσμάτων είπε ότι σταθερά έχουμε μείωση από 5% ως 10% τις τελευταίες μέρες που αυτό σημαίνει ότι πια έχουν σταθεροποιηθεί σε αριθμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...