Κοινωνία

Οι Δήμοι Νέαπολης-Συκεών και Σιθωνίας γίνονται “πράσινοι” παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος

Οι δήμαρχοι Σίμος Δανιηλίδης και Κυπαρίσσης Ντέμπλας έχουν ήδη συμφωνήσει για την δημιουργία μιας διαδημοτικής ενεργειακής κοινότητας, που θα αξιοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα που η ίδια θα παράγει από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ,συμφωνα με το thestival.gr.

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε εκτάσεις που τους ανήκουν και η διάθεση του παραγόμενου ρεύματος στον ΔΕΔΔΗΕ με στόχο τον μηδενισμό του κόστους, είναι η κεντρική ιδέα. Αν αναλογιστεί κανείς πως και για τους δύο δήμους χρειάζονται 19 γιγαβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος τον χρόνο, που με σημερινές τιμές ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, εύκολα καταλήγει στην απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι δυο δήμοι θα γίνουν ‘‘πράσινοι’’ παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος για τις ανάγκες των υποδομών τους χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι μελέτες δείχνουν πως η επένδυση θα αποσβεστεί σε 4 χρόνια και σε βάθος 25ετίας, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας με την απαλλαγή σημαντικού ποσοστού κόστους στους λογαριασμούς ρεύματος κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων δημοτών μας, στους οποίους η ενέργεια θα  προσφέρεται με αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια» είπε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Το ζητούμενο στη συνάντηση, που θα επαναληφθεί λίγο αργότερα στη Σιθωνία, ήταν η συμμετοχή των νομικών προσώπων των δυο δήμων στην υπό σύσταση εταιρεία. Εκτός από τους δύο δημάρχους, παρούσα ήταν η αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κατερίνα Γιουβαρλάκη, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, ο σύμβουλος του δήμου Γιώργος Δημαρέλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και τους επικεφαλής των παρατάξεων σε διαβούλευση που θα γίνει στις 12.00’ το μεσημέρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ