Κοινωνία

Ηράκλειο: Σεμινάρια για τεχνίτες παραδοσιακών ανεμόμυλων στο Οροπέδιο Λασιθίου

Μαθήματα κατασκευής παραδοσιακών λασιθιώτικων ανεμόμυλων θα αρχίσουν σύντομα να παραδίδουν οι τρεις εναπομείναντες τεχνίτες της περιοχής που όχι απλά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, αλλά με φόντο την προσπάθεια που γίνεται να αναβιώσει το αιολικό πάρκο του Οροπεδίου, οι ίδιοι πρότειναν να μεταλαμπαδεύσουν την τέχνη τους, σε νεότερους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής ανεμόμυλων, που επί χρόνια συνδέθηκαν και έγιναν ένα με τον τόπο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μανώλης Χριστοφάκης , ο Μανώλης Σπανάκης και ο Γιώργος Ζερβάκης είναι οι άνθρωποι που δουλεύοντας σκληρά από τη δεκαετία του ‘40 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ‘70, κράτησαν ζωντανή την παράδοση των ανεμόμυλων της περιοχής, οι οποίοι στην απόλυτη εξάπλωσή τους, έφτασαν σε αριθμό τις δέκα χιλιάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...