Κοινωνία

Εύβοια: Σεσημασμένος "ξάφριζε" σπίτια με τη σύντροφό του

Κατά την διάρκεια επιχείρησης που οργανώθηκε μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας το μεσημέρι της Δευτέρας, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι εμπλέκονται σε οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων στην Εύβοια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, μετρητά ύψους 1.420 ευρώ και χαρτονομίσματα ξένων χωρών. Όπως προέκυψε, μέρος από αυτά τα είχαν κλέψει το απόγευμα της Κυριακής από ένα σπίτι στην περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Τα υπόλοιπα κοσμήματα φυλάσσονται, ώσπου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους και να τους αποδοθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι μαζί με τουλάχιστον δύο συνεργούς τους τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται, χρησιμοποιούσαν οχήματα που μίσθωναν από εταιρείες ενοικίασης. Με αυτά, από τις 18 Μαΐου ως την περασμένη Πέμπτη, διέπραξαν άλλες πέντε διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε σπίτια και ένα κατάστημα σε περιοχές του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου από τα οποία άρπαξαν κυρίως μετρητά και κοσμήματα.

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης των ανακριτών Χαλκίδας και Καλαμάτας για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπές κατά συναυτουργία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ