Κοινωνία

Γλυφάδα: Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση με κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 441.000 ευρώ, για την προμήθεια ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων και σταθμών κλειδώματος και φόρτισης, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

«Ποδηλατόδρομους δημιουργήσαμε από το μηδέν σε πολλά σημεία της Γλυφάδας μας. Και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε νέους, μεθοδικά και οργανωμένα στην παραλία, στους πρόποδες του Υμηττού και αλλού. Τώρα, στην εξίσωση προσθέτουμε και τα ποδήλατα, ηλεκτρικά μάλιστα», δηλώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Με σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ήδη έχει εγκριθεί, η πόλη μας αποκτά ολοκληρωμένο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων. Θα μπορεί όποιος θέλει να τα χρησιμοποιεί, ξεκινώντας από το βουνό να πηγαίνει προς τη θάλασσα και αντίστροφα ή να πηγαίνει μια βόλτα ή να μετακινείται για να κάνει κάποια δουλειά ή για να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο ή το τραμ στη συνέχεια. Στηρίζουμε δηλαδή και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και βελτιώνουμε ασφαλώς την ποιότητα ζωής για όλους» είπε.

«Φιλικά προς το περιβάλλον, άνετα και εύκολα στη χρήση, τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει, τόσο τη δημιουργία θέσεων κλειδώματος και φόρτισής τους, όσο και ανάπτυξης web και mobile εφαρμογών, για την διευκόλυνση όλων των πολιτών που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν» κατέληξε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...