Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση bullying στον Εύοσμο

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με την καταγγελία ενός πατέρα ότι ο 11χρονος γιος πέφτει θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού, μέσα στο σχολείο του, στην περιοχή του Ευόσμου.

Σκοπός της έρευνας είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία και της υπόθαλψης εγκληματία για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δέχτηκαν σχετικές καταγγελίες αλλά φαίνεται να μην προέβησαν σε κάποια ενέργεια.

Το ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία του πατέρα του 11χρονου μαθητή, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο γιος του δέχεται καθημερινά επιθέσεις, εκφοβισμό και ξυλοδαρμό από ομάδα περίπου δέκα ατόμων οι οποίοι είναι συνομήλικοι και συμμαθητές με το παιδί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως εξηγεί ο πατέρας, έχει προβεί επανειλημμένα σε δήλωση του θέματος στη διεύθυνση του σχολείου που φοιτά ο γιος του καθώς και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς όμως ποτέ να πάρουν θέση για να προφυλάξουν το παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση αυτή στο δημοτικό σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης συμβαίνει επί δυόμιση χρόνια και κανείς δεν κάνει τίποτα.

«Με απείλησαν ότι αν ο μπαμπάς μου ξαναμιλήσει, εκείνοι θα με χτυπάνε», είπε ο 11χρονος που δέχεται το bullying

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 11χρονος μίλησε στον Focus FM για τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία χρόνια δυόμιση χρόνια, τονίζοντας ότι μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την οικογένειά του δέχτηκε και πάλι επίθεση απειλώντας τον ότι αν ξαναπεί κάτι ο πατέρας του θα τον χτυπήσουν ξανά.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μικρός μαθητής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...