Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Ερίζουν ιατροδικαστές και εμπειρογνώμονες για τη θανατηφόρο δράση της κεταμίνης (βίντεο)

Μετά τις δηλώσεις στο MEGA ενός από τους τεχνικούς συμβούλους της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης και την άποψή του ότι δεν ήταν αυτή που σκότωσε το παιδί, στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Χαράλαμπος Κουτσης, ιατροδικαστής, ο οποίος έδωσε εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική.

«Δεν ξέρω για τη γερμανική βιβλιογραφία αλλά τουλάχιστον τα αγγλικά μου και η αμερικάνικη βιβλιογραφικά σημειώνουν ξεκάθαρα ιατροδικαστικά ότι η κεταμίνη σκοτώνει, ειδικά σε μεγάλη ποσότητα. Ενδεικτικά σε κάποιο από τα βιβλία αναφέρεται ότι τα 7 mg είναι θανατηφόρα δόση για ενήλικες».

Ο κ. Κούτσης αναφέρει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι απολύτως θανατηφόρα η δόση αυτή που έχει βρεθεί στην 9χρονη».

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Και συμπληρώνει:

«Τα ιατρικά δεδομένα όπως είχαν δοθεί από την πρώτη στιγμή, έδειξαν ότι είχε βρεθεί η κεταμίνη, είχε βρεθεί και ο μεταβολίτης της. Η εξέλιξη είχε γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εδόθη μεγάλη δόση ενδοφλεβίως και έδρασε γρήγορα και αυτή δεν προκύπτει από κάποιον ιατρικό χειρισμό».

Μιλώντας τηλεφωνικά στο MEGA, ο Γιώργος Σιδεράς, τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, επέμεινε στην άποψή του ότι η κεταμίνη δεν σκότωσε την 9χρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, δεν έχει καρδιοτοξικότητα. Αν χορηγηθεί μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει άπνοια, υψηλή πίεση, σπασμούς και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια αλλά όχι καθαρά από την κεταμίνη».

Και συμπλήρωσε:

«Όταν χορηγηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια δεν πεθαίνει κανείς, σε μεγάλη δοσολογία φέρνει άπνοια και πεθαίνει κανείς από την άπνοια, μόνο όμως όταν δεν είναι υπό επιτήρηση και περάσει ένα χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ