Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: "Δεν θα αναλάβω την υπόθεση" - "Η κεταμίνη δεν σκοτώνει" (βίντεο)

Η παρέμβασή του προκαλεί αίσθηση. Την ώρα που οι εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα τρέχουν, ο Αλέξης Κούγιας κάνει γνωστό ότι δε θα αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, παρά το γεγονός πως του το ζήτησε όπως υποστηρίζει, τόσο ο πατέρας της, όσο και ο διοικητής ενός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας.

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλάει για όλα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες μέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Με την πλευρά της 33χρονης όπως φαίνεται να του κάνει κρούση και τον ίδιο αρχικά, να βάζει τους όρους του.

«Ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξης Κούγιας δεν κατονομάζει τον διοικητή του νοσοκομείου. Τονίζει πως μετά από αυτό το τηλεφώνημα, πριν από μία εβδομάδα ήρθε σε επαφή με τον πατέρα της 33χρονης που θέλησε να διερευνήσει εάν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, με τον ίδιο να ζητάει τρία πράγματα: καταρχήν να επικοινωνήσει με την κατηγορούμενη για να μάθει επιθυμεί η ίδια να την εκπροσωπήσει, δεύτερον να υπάρξει έγκριση από τους δύο δικηγόρους που έχει ήδη και τρίτον να του δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία για να διαπιστώσει ποια και πόσα περιθώρια υπάρχουν για την υπεράσπισή της.

«Μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων».

Μέσα από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Αλέξης Κούγιας επιτίθεται και στους πρώην δικηγόρους της 33χρονης, που όπως γράφει αφού διαφημίστηκαν αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει τον Απόστολο Λύτρα που παραιτήθηκε μετά τη σύλληψη στις 31 Μαρτίου και κάνει λόγο για μια απόφαση που χαρακτηρίζει απαράδεκτη, ηθικά και δεοντολογικά.

Όλα αυτά την ώρα που η 33χρονη παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται να την φέρνουν με το πέρασμα των ημερών σε όλο και πιο δύσκολη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερα, εκτός των άλλων, διεδόθη η ψευδής είδηση ότι δήθεν μου έχει παραδοθεί η δικογραφία, με κατηγορουμένη την κα Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία δικογραφία δήθεν μελετώ, για να απαντήσω εάν θα αναλάβω την υπεράσπισή της. Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και ουδέποτε μέχρι σήμερα μου παρεδόθη από οποιονδήποτε η σχετική δικογραφία και ουδέποτε άρχισα τη μελέτη της».

Περισσότερα στοιχεία στην υπόθεση θρίλερ αναμένεται να δώσει ένα φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που είχε ληφθεί στο Καραμανδάνειο της Πάτρας στις 8 Απριλίου του 2021. Τότε που ξεκινούσε ανεξήγητα ο Γολγοθάς της μικρής.

Ουσιαστικά οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν είχαν χορηγηθεί και τότε τοξικές ουσίες στην Τζωρτζίνα, που είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και για τα 3 παιδιά που αναμένονται από το ΑΠΘ, αναμένεται να βγουν σε 15 με 20 μέρες από σήμερα, ενώ σε περίπτωση που γίνει εκταφή της σορού της 9χρονης και ληφθούν τρίχες, θα χρειαστούν 20 επιπλέον μέρες για τα τελικά αποτελέσματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας. Όπως ανέφερε στο Live News, διοικητής νοσοκομείου και γνωστός δημοσιογράφος τον προέτρεψαν να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ μαζί του επικοινώνησε και ο πατέρας της 33χρονης κατηγορούμενης

Αρχικά ο δικηγόρος ανέφερε ότι διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνα του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και μάλιστα το άτομο αυτό είχε προσφερθεί να καλύψει την αμοιβή του. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι και γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της 33χρονης και τον προέτρεψε να την αναλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νιώθω περίεργα συναισθήματα όταν ένας δικηγόρος δημοσιοποιεί ότι του προτάθηκε η υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου και εκείνος αρνήθηκε. Αυτού του είδους οι παραιτήσεις εμένα μου δημιουργούν τα χειρότερα συναισθήματα για αυτούς τους δικηγόρους. Ο υπερασπιστής δικηγόρος, ο ποινικολόγος δικηγόρος είναι ένας ιδιαίτερος δικηγόρος. Μου είναι αδιανόητο να δέχεσαι μία εντολή και ακολούθως να κάνεις επίδειξη ηθικής και χωρίς να αναφέρεις τους λόγους να παραιτήσαι», δήλωσε αρχικά.

Έπειτα ο κ. Κούγιας ανέφερε ποιες είναι προϋποθέσεις για να αναλάβει μία υπόθεση. Αρχικά, συναντά το άτομο που καλείται να υπερασπιστεί. «Είναι προσωπική σχέση», δήλωσε στο MEGA, τονίζοντας πως θα πρέπει να ταυτιστεί με την προσωπικότητα του εντολέα, γιατί ο δικηγόρος είναι η φωνή του τελευταίου.

Στη συνέχεια ζητάει τη δικογραφία, γιατί «διαβάζοντας μία δικογραφία αντιλαμβάνεσαι εάν υπάρχει υπερασπιστική δυνατότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Όταν πεις το ναι, απαγορεύεται να παραιτηθείς».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στη κλήση που δέχτηκε από τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου: Μου τηλεφώνησε στο γραφείο μου, διασταύρωσα ότι ήταν ο πατέρα της. Του είπα το να θέλετε εσείς δεν είναι σημαντικό, σημαντικό είναι να το θέλει η κατηγορούμενη. Αφού μου εκφράσει την επιθυμία της, θέλω αύριο να έχω τη συναίνεση των άλλων δύο συναδέλφων. Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω τη δικογραφία να τη μελετήσω», δήλωσε.

Ο κ. Κούγιας τόνισε στο MEGA πως δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS ο Γιώργος Σιδεράς, γιατρός και ένας από τους τεχνικούς συμβούλους της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλάζει τα δεδομένα.

Ο γιατρός ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία με ειδίκευση στα επείγοντα περιστατικά, περιγράφει με τελείως διαφορετική από τα μέχρι τώρα δεδομένα, κατάσταση.

Αναλυτικά λέει:

Είμαι και εγώ σε επαφή με τοξικολόγους. Καταρχήν δεν μπορούμε να πούμε αν δόθηκε από τη μητέρα ή αν δόθηκε από ένα τρίτο πρόσωπο ή αν δόθηκε από λάθος των γιατρών, γιατί το ποσό που βρέθηκε μεταθανάτιο δεν μπορεί να κάνει κανείς έναν μαθηματικό αποκλεισμό και να πει ‘ήταν τόσο στην αρχή και βρέθηκε μετά’. Δεν είχε βρεθεί αίμα με κεταμίνη πριν από τον θάνατο, έχουμε το μεταθανάτιο.

Επιπλέον υπάρχει όγκος ανακατανομής που είναι πολύ διαφορετικός στο μεταθανάτιο αίμα σε σχέση με τον πριν, όταν ζούσε το παιδάκι. Συν τοις άλλοις παίζουν ρόλο και οι βενζοδιαζεπίνες όταν το παιδάκι ήταν αναίσθητο γιατί επηρεάζουν τον μεταβολισμό της κεταμίνης, δηλαδή μπορούν να φέρουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να έχει γίνει λάθος μέσα στο team, γιατί αυτά έχουν γίνει, έχω δει εγώ λάθη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Μπορεί να ήταν ένα φιαλίδιο περισσότερο, αυτό τώρα θα εξεταστεί. Δεν μπορεί να το πει κανείς τι ποσότητα ήταν.

Στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει. Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, έχει μεγάλο ιατρικό φάσμα. Αν ένας άνθρωπος δώσει τη δόση των 50 mg, η θανατηφόρα δόση θα ήταν 5000 mg. Αυτές οι ποσότητες δεν κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπορεί να το προμηθευτεί κανείς αυτό. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη.

Εγώ πιστεύω ότι αν έχει δοθεί από πρώτο, δεύτερο, τρίτο άτομο είναι πολύ πιο λίγη απλώς φαίνεται πολύ μεγάλη γιατί υπάρχει ο όγκος ανακατανομής στο μεταθανάτιο δείγμα.

Η κεταμίνη, γιατί και εγώ χορηγώ εδώ και 13 χρόνια, και κανένας δεν έχει πεθάνει σε εμένα και δεν έχω ακούσει να έχει πεθάνει κανείς άλλος από κεταμίνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ