Κοινωνία

Τζουμέρκα: Η μητέρα του Θεοχαρόπουλου στο σημείο που πέθανε ο Ερμής για πρώτη φορά - Ράγισε καρδιές

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα Τζουμέρκα, στα βουνά που άφησε την τελευταία του πνοή ο 21χρονος Ερμής Θεοχαρόπουλος, στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Ήταν η τελευταία ημέρα του camp που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του 21χρονου και άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 7 μέχρι 73 ετών περπάτησαν ως το σημείο που έπεσε ο Ερμής και στερέωσαν έναν μεγάλο σταυρό με την φωτογραφία του.

Η ομάδα που έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί κυρίως διαδικτυακά έχει θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητα την ορεινή διάσωση. Εκεί λίγες μέρες πριν το Πάσχα ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την βελτίωση του δικτύου ορεινής διάσωσης και έγκαιρης διακομιδής και αερομεταφοράς στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι συνεργάτες μου και το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής έχουν αναλάβει να μου φέρουν εντός του Μαΐου μια τελική πρόταση για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου σε πιλοτική ανάπτυξη, με τη συνεργασία και ιδιωτικών φορέων, ήδη από το φετινό καλοκαίρι. Ο ορεινός τουρισμός και αθλητισμός προσφέρουν πολλές χαρές αλλά έχουν και κινδύνους. Είναι ευθύνη του κράτους να κάνει όσο πιο ασφαλή γίνεται αυτή την επιλογή για όσους και όσες επισκέπτονται τα βουνά μας κάθε εποχή του χρόνου. Η εμπειρία του βουνού πρέπει να είναι μια εμπειρία χαράς και εξερεύνησης και όχι μια εμπειρία πόνου» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Στην ορειβατική συνάντηση που έγινε το πρωί της Κυριακής στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Ερμής, οι σκηνές ήταν συγκλονιστικές. Η μητέρα του ανέφερε ότι ο Ερμής έφυγε από την αιμορραγία και αφού έζησε τέσσερις ώρες στα χέρια του πατέρα του περιμένοντας βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν ήταν ένα παιδί που ρίσκαρε τη ζωή του. Ήταν ένα παιδί που είχε όνειρα και στόχους στην αγωνιστική αναρρίχηση. Ήταν μία καθημερινή του μέρα» ανέφερε η μητέρα του απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους όσους βρέθηκαν στο βουνό. Ο κ. Γιάννης Θεοχαρόπουλος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η διάσωση είναι απαραίτητη και ο αγώνας θα πρέπει να είναι κοινός για όλους. Δείτε το βίντεο του voria.gr…

https://youtu.be/T6j8bzfxzS0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφρική 0

Ο Λίβυος υφυπουργός εξωτερικών στοχοποιεί την Ελλάδα για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης-Ετοιμάζεται η καθαίρεση του φιλότουρκου Πρωθυπουργού;

Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκο ειδικό που κατηγόρησε την Αίγυπτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλαβε...