Κοινωνία

Τζουμέρκα: Το τελευταίο «αντίο» στον ορειβάτη που σκοτώθηκε

Με ένα «γιατί;» να ζητά πιεστικά απάντηση είπαν όλοι το τελευταίο «αντίο» στον νεαρό αθλητή που λάτρεψε το βουνό, τις απάτητες κορυφές και τους ανοικτούς ορίζοντες, που έκλεισαν για πάντα τη σύντομη ζωή του.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα και συνέχισε τη ζωή του στα Άγναντα, του άρεσε το χωριό και το βουνό, ασχολούνταν πολύ με τον αθλητισμό, με την ορειβασία και ήταν μέλος της εθνικής ομαδας ορειβατικής αναρρίχησης.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Τζουμάκας συντετριμμένος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας: «Οι πληροφορίες μου είναι ότι το παιδί κάλεσε το 112 μόλις έπεσε για να έχουν τις συντεταγμένες από το τηλέφωνό του. Από εκεί και πέρα, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ η Πυροσβεστική Ιωαννίνων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άρτας. Από την Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τις συντεταγμένες ο πατέρας του, όμως βρισκόταν κοντά. Είναι πολύ γνώστης του βουνού και ο Ερμής και ο πατέρας του ξέρουν καλύτερα το βουνό παρά την τσέπη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Υπήρχε καθυστέρηση του ελικοπτέρου για αυτό ζητάμε ένα ελικόπτερο στο Άκτιο να υπάρχει μόνιμα ένα Super Puma. Περιμέναμε από τις 2.00 το Super Puma να έρθει στην περιοχή μας και να παραλάβει τον ορειβάτη που ήταν βαριά τραυματισμένος και το ελικόπτερο τελικά ήρθε στις 5:30 μετά από πολλές προσπάθειες τηλεφωνικές που είχαμε. Ζητάμε, ως Δήμοι Κεντρικών Τζουμέρκων αλλά και Βορείων Τζουμέρκων να γίνει στο Άκτιο ένας σταθμός πρώτων βοηθειών με Super Puma για την περιοχή μας. Διότι έχουμε τέσσερα ορειβατικά καταφύγια και πολύ μεγάλη προσέλκυση ορειβατών. Όλη η περιοχή είναι συντετριμμένη με το γεγονός αυτό».

Ορειβάτες από τον σύλλογο Αχαρνών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήτησαν να δημιουργηθεί μια εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης υπό την επωνυμία «Ερμής Θεοχαρόπουλος», με βάση της τον Όλυμπο όπου και γίνονται πολλά ορειβατικά ατυχήματα και είναι στο κέντρο της Ελλάδας ώστε μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις περιοχές, το οποίο να έχει μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ