Κοινωνία

Φωτιά στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου – Κινδύνεψαν σπίτια

Επί ποδός επιχειρούν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 υπαλλήλους, αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μυλοποτάμου, ενώ η φωτιά καίει πλέον δασική και χορτολιβαδική έκταση, καθώς και δασικό τμήμα στα ορεινά του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Γεώργιο Τσικαλά «από τα ξημερώματα (01.04.2022) οι πυροσβέστες σε όλη την Κρήτη βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς ξεσπούν πολλές φωτιές, τα οποία ενισχύονται από τους θυελλώδεις νοτιάδες».

Για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κινδύνεψαν σπίτια του χωριού Μελιδόνι Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, ωστόσο, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών έσωσε τις περιουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά και στη Ροδιά

Εκκωφαντικά ήχησαν ξανά οι οι σειρήνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (01.04.2022), μετά από σήμα ότι ξέσπασε φωτιά στη Ροδιά Ηρακλείου.

Στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα με δύο άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε από κάψιμο κλαδιών σε αγροτική περιοχή.

Έκαιγε κλαδιά στην Επισκοπή

Πυρκαγιά ξέσπασε και στις 08:30 το πρωί στην Επισκοπή Χερσονήσου, όταν ένας άνδρας πήγε στο χωράφι του και άναψε φωτιά, αγνοώντας τον κίνδυνο από τους θυελλώδεις ανέμους, που μαστιγώνουν το νησί.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο έσβησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν στις απαραίτητες συστάσεις στον άνδρα που έκαιγε κλαδιά.

Μπαράζ πυρκαγιών ξέσπασε και σε περιοχές του νομού Χανίων, τόσο στον Γερόλακκο, όσο και στον Πλατανιά.

Έκκληση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστούν την προσοχή στους πολίτες να μην καίνε κλαδιά, σκουπίδια ή άλλα αντικείμενα, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ