Κοινωνία

Euroferry Olympia: «Έτσι επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο» – Η συγκλονιστική κατάθεση του Λευκορώσου οδηγού

Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή και η κάθε στιγμή περνάει βασανιστικά για τον ίδιο. Είναι ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός που κατάφερε να επιζήσει και το πρωί διασώθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ. Ένας νεαρός που επέδειξε ψυχραιμία σε μια κατάσταση εφιαλτική. Τα όσα περιέγραψε στους άντρες του λιμενικού καθηλώνουν.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 21χρονος που κατάφερε να επιζήσει συνεχίζει: «άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε «έξοδος κινδύνου». Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν.»

Οι Λιμενικοί εκτιμούν πως τρία είναι τα στοιχεία που κράτησαν τον Λευκορώσο οδηγό στη ζωή. Καταρχήν ότι βρισκόταν στο γκαράζ – 1 όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά. Είχε εκδηλωθεί ανάμεσα στο δεύτερο και στο τρίτο deck του πλοίου.  Το δεύτερο είναι πως τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς με αποτέλεσμα να μην μπει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του. Το τρίτο και εξίσου σημαντικό ήταν η ψυχραιμία του.

Δείτε το βίντεο του newsit

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...