Κοινωνία

Βόλος: Νέα περίπτωση απάτης - «Μαϊμού» λογιστής εξαπάτησε εργαζόμενο σε επιχείρηση

Δεν υποψιάστηκε το παραμικρό ένας εργαζόμενος σε μια επιχείρηση στον Βόλο, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ένας άγνωστος που του συστήθηκε ως εξωτερικός λογιστής της εταιρείας και ισχυρίστηκε ότι είχε αναλάβει την τακτοποίηση κάποιων λογιστικών εκκρεμοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υποτιθέμενος λογιστής ισχυρίστηκε ότι δήθεν υπήρχαν εκκρεμείς πληρωμές προς κάποιον προμηθευτή της επιχείρησης και έπεισε τον ανυποψίαστο υπάλληλο να καταθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος υποτίθεται ότι ανήκε σε αυτόν που η επιχείρηση όφειλε χρήματα. Ο υπάλληλος μεταβίβασε το ποσό στις 4 Νοεμβρίου του 2021, αλλά γρήγορα αποκαλύφθηκε πώς είχε πέσει θύμα απάτης και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Βόλου.

Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στα ίχνη μιας 21χρονης Ελληνίδας, στην οποία ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα. Σε βάρος της γυναίκας και του άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της που έκανε την απάτη σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...