Κοινωνία

Βόλος: Colpo grosso αξίας 1.000.000 ευρώ – Η απάτη με τις παραγγελίες επιχείρησης

Mία πρωτοφανή καταγγελία για απάτη βλέπει το φως της δημοσιότητας, με θύμα έναν Βολιώτη επιχειρηματία, ο οποίος τονίζει πως έχασε ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι δράστες “εισέβαλαν” στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας του και στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία, με αποτέλεσμα να έχουν πλήρη πρόσβαση σε παραγγελίες και στοιχεία πελατών.

Το τελευταίο διάστημα, οι απατεώνες παρακολουθούσαν στενά όλες τις οικονομικές κινήσεις και την παραγγελιοληψία και μόλις το εμπόρευμα έφτανε στον πελάτη, έστελναν ψευδές email από τον επίσημο όμως λογαριασμό της επιχείρησης οτι “ο τραπεζικός λογαριασμός άλλαξε και τα χρήματα θα πρέπει να κατατεθούν σε άλλον λογαριασμό εξωτερικού με αντίστοιχο έμβασμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πλήροφορίες του thenewspaper.gr, αυτό συνέβη περισσότερες από πέντε φορές και σε διαφορετικούς πελάτες, με το ποσό να ξεπενά συνολικά το 1.000.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε ότι δεν εισέπραττε χρήματα από τους πελάτες του, αλλά εκείνοι του έλεγαν πως τον έχουν εξοφλήσει κανονικά!

Αυτή την ώρα, ιδιωτικό ινστιτούτο ερευνών σε θέματα κυβερνοασφάλειας διεξάγει την έρευνα, ώστε η υπόθεση να φτάσει τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές