Κοινωνία

Πώς θα λειτουργήσει την Πέμπτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Το πρωινό της Πέμπτης, όπως είπε χαρακτηριστά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα γίνει επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα μετά την κακοκαιρία Ελπίδα.

Όπως ανακοίνωσε για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα εξής:

1. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3. Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Σε ποιους δήμους της Αττικής θα είναι ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Σε όλους τους Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών αλλά και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και το απόγευμα βγήκε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που έλεγε ότι κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων, υπάρχουν Δήμοι της Αττικής που θα λειτουργήσουν κανονικά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρίως Δήμοι του Δυτικού Τομέα Αθηνών (να σημειωθεί ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι αρμοδιότητα των Δήμων), έκριναν ότι είναι εφικτό να λειτουργήσουν κανονικά τυς βρεφονηπιακούς σταθμούς την Πέμπτη 27 Ιανουραίου 2022, και προφανώς και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, και εξέδωσαν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. 

Για πληροφορίες για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στην περιοχή σας, απευθυνθείτε στον Δήμο σας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ή ενημερωθείτε από τον επίσημο λογαριασμό του εκάστοτε Δήμου στο Facebook.

Ενδεικτικά, ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμος Χαϊδαρίου, ο Δήμος Ιλίου και ο Δήμος Πετρούπολης, με επίσημες ανακοινώσεις τους, γνωστοποιήσαν ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις περιοχές αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Ανοιχτά τα μαγαζιά

Με βάση την επίσημη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τα καταστήματα στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί έως και 18.00 το απόγευμα.

Στις τράπεζες με τηλεφωνική επικοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της συστήνει στους συναλλασσόμενους να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στις τράπεζες, όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτές, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Συγκεκριμένα η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...