Κοινωνία

Πάτρα: Πέθανε επειδή δεν έβρισκαν απινιδωτή – Συνεχείς διακοπές ρεύματος στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το pelop.gr, στα εξωτερικά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο επικρατούσαν καταστάσεις τρέλας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με τους συγγενείς των ασθενών να μην πιστεύουν αυτό που βλέπουν και παράλληλα μια γυναίκα που έπασχε από κορονοϊό να χάνει τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα έπασχε από κορονοϊό, ήταν σε βαριά κατάσταση, ωστόσο δεν πήγαινε στο νοσοκομείο «για ψυχολογικούς λόγους» όπως διαβεβαίωσε ο γιος της, όμως το συγκεκριμένο απόγευμα δεν άντεχε άλλο και τα παιδιά της κάλεσαν ασθενοφόρο, για να τη μεταφέρει στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκεί, οι γιατροί αποφάσισαν άμεσα τη διασωλήνωσή της, όμως λόγω του πανικού που επικρατούσε με το κομμένο ρεύμα δεν τη μετέφεραν σε άλλο χώρο και η διασωλήνωσή της έγινε στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων.

Ωστόσο, μετά από λίγα δευτερόλεπτα η γυναίκα έπαθε ανακοπή. Οι δικοί της άνθρωποι έβαλαν τις φωνές ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να βρουν πού ήταν ο απινιδωτής, όμως εν μέσω της τραγικής κατάστασης με το ρεύμα, το μηχάνημα δεν… εντοπίστηκε! Αν και οι γιατροί της έκαναν μαλάξεις, η 62χρονη δεν επανήλθε.

Το ασθενοφόρο την παρέλαβε από το σπίτι της στις 17.40 της Παρασκευής και η γυναίκα πέθανε στις 19.30. Τα παιδιά της δεν συσχετίζουν τον θάνατο με τις διακοπές του ρεύματος. Όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η γυναίκα θα είχε επανέλθει στην περίπτωση που όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά, υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, έβρισκαν τον απινιδωτή κλπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ