Κοινωνία

Αίγιο: Στα "δίχτυα" απατεώνων φαρμακοποιός της περιοχής - Πως του "βούτηξαν" 60.000 ευρώ

Πολύ ακριβά πλήρωσε το λάθος του να απευθυνθεί σε μια άγνωστή του εταιρεία με διαφαινόμενη έδρα στο εξωτερικό για να προμηθευτεί υγειονομικό υλικό, ένας φαρμακοποιός από το Αίγιο, καθώς έχασε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του στην τράπεζα.

Ο φαρμακοποιός δεν υποψιάστηκε την παγίδα, όταν οι «υπεύθυνοι» της εταιρείας που αποδείχθηκε αργότερα... ανύπαρκτη, του ζήτησαν τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού και τους έδωσε. Το αποτέλεσμα ήταν να αρπάξουν όλες τις καταθέσεις του ύψους... 60.000 ευρώ! Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στη Ασφάλεια, οι άνδρες της οποίας προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί που μεταφέρθηκαν τμηματικά τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαδικτυακή απάτη με την πώληση αλυσοπρίονου

Θύμα απατεώνα που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά ενός αλυσοπρίονου ένας κάτοικος Αλμυρού Μαγνησίας που είχε αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα για την πώλησή του. Ο δράστης τον έπεισε να του δώσει το ΙΒΑΝ του λογαριασμού του και τους προσωπικούς κωδικούς του και μετέφερε από αυτόν 2.900 ευρώ σε άλλον τραπεζικό λογαριασμό. Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οδήγησε στην κάτοχο του συγκεκριμένου λογαριασμού, μια Ελληνίδα σε βάρος της οποίας και του άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Μάλιστα, η γυναίκα συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ