Κοινωνία

Πλημμύρισε ο κάμπος Τυχερού-Θυμαριάς-Λαγυνών λόγω βροχής

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στην συγκεκριμένη περιοχή, όχι επειδή ξεχείλισε ο ποταμός Έβρος, αν και τις προηγούμενες ημέρες η στάθμη του νερού του ξεπέρασε τα όρια επιφυλακής λόγω του ποταμού Εργίνη που κατέβασε πολύ νερό από την Τουρκία. Σήμερα πάντως η κατάσταση στον ποταμό Έβρο δείχνει να εκτονώνεται και η στάθμη υποχώρησε. Όμως η ζημιά έγινε λόγω των ανοιχτών αναχωμάτων στο ρέμα Σαράντη που δέχθηκε μεγάλους όγκους νερού, αλλά και του ρέματος της Λύρας και του Προβατώνα. Δυστυχώς δεν έγινε έγκαιρα η αποκατάσταση και ενίσχυση των κατεστραμμένων εδώ και πολλούς μήνες αναχωμάτων, όπως ζητούσαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και οι αγρότες της περιοχής, πολλές φορές από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, σύμφωνα με το evros-news.gr.

 

 

Μπορεί την περασμένη Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, να υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας 38.500 στρεμμάτων στον κάμπο Θυμαριάς – Τυχερού – Φυλαχτού του Δήμου Σουφλίου, προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά το πρόβλημα υπάρχει καιρό τώρα. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και με τις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου, συν την πανδημία του κορονοϊού που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών, έφεραν μεγάλες καθυστερήσεις.

Το Evros-news.gr επανειλημμένα επεσήμανε ότι όπως και για τα παρόμοια προβλήματα των αναχωμάτων στην περιοχή Ερυθροποτάμου, έπρεπε να είχε επιλεγεί η κατεπείγουσα διαδικασία και να ανατεθεί με πρόσκληση ενδιαφέροντος η άμεση αποκατάσταση τους. Η δικαιολογία ότι οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες διαφωνούσαν, δεν ενδιαφέρει τους αγρότες που βλέπουν τις εκτάσεις τους να πλημμυρίζουν. Αυτοί δεν θα ζητήσουν ευθύνες από τους υπηρεσιακούς, αλλά από τον αρμόδιο Αντυιπεριφερειάρχη Έβρου και τον Περιφερειάρχη.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...