Κοινωνία

Έβρος: Ξεπέρασε τα όρια επιφυλακής η στάθμη του ποταμού

Συναγερμό έχει προκαλέσει στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, η άνοδος της στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, που ξεπέρασε μάλιστα το όριο επιφυλακής στην περιοχή Πετάλου Πέπλου. Αναφέρει το  Evros-news.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό προκλήθηκε από την υψηλή στάθμη του ποταμού Εργίνη, ο οποίος μάλιστα πλημμύρισε στην Τουρκία, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία και επειδή εκβάλει στον Έβρο στην περιοχή του Τυχερού, υπάρχει η άνοδος της στάθμης και του Έβρου Μάλιστα η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και ο επικεφαλής της Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Π¨ετροβιτς, βρέθηκε χθες βράδυ στο Πέταλο και έκανε επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης, ενώ εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση όπου αναφέρει:

“Η υψηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Εργίνη στην Τουρκία, ο οποίος εκβάλει στον ποταμό Έβρο, έχει ανεβάσει τη στάθμη του ποταμού Έβρου στην περιοχή του Πετάλου, ξεπερνώντας τα όρια επιφυλακής.

Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου και την Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι αγρότες παρακαλούνται να μην πλησιάζουν την παρέμβρια περιοχή και να απομακρύνουν τα μηχανήματα τους. Επίσης, οι κτηνοτρόφοι να μεριμνήσουν για τις κτηνοτροφικές τους μονάδες και τις εκτροφές τους”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...