Χριστουγεννιάτικα-Εγκλήματα
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χριστουγεννιάτικα ειδεχθή εγκλήματα που τάραξαν την κοινή γνώμη

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια από τις πιο χαρούμενες περιόδους του χρόνου, αλλά για κάποιους, η πίεση των εορταστικών ημερών μπορεί να οδηγήσει σε παράνοια. Από αδικήματα που σχετίζονται με κλοπές και χρήματα έως σφαγές από μανιοκαταθλιπτικούς δολοφόνους, Χριστούγεννα και έγκλημα αποτελούν ένα αχώριστο ζευγάρι.

«Χριστούγεννα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σπίτι», είπε κάποτε η βραβευμένη Αμερικανίδα χρονογράφος, Marjorie Holmes. Σύμφωνα με το crimefictionfans.com ας δούμε μερικά από τα πιο τρομακτικά εγκλήματα που έγιναν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι ανθρακωρύχοι του Michigan (1913)

Παραμονή Χριστουγέννων 1913 και οι ανθρακωρύχοι στην Calumet & Hecla Mining Company στο Michigan απεργούσαν εδώ και πέντε μήνες. Το σωματείο τους διοργάνωσε ένα είδος ανεπίσημου χριστουγεννιάτικου πάρτι για τους εργάτες και τις οικογένειές τους. Περισσότερα από 600 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Italian Hall στο Calumet, για να χορέψουν και να ξεδώσουν.

Δυστυχώς, τα πράγματα μετατράπηκαν σε εφιάλτη όταν κάποιος φώναξε: “Φωτιά!” Ο δεύτερος όροφος του κτιρίου είχε μια πολύ στενή σκάλα και καμία έξοδο κινδύνου. Οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν προς τις σκάλες, προκαλώντας ταραχή. 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην πλειονότητά τους παιδιά. Δεν υπήρξε φωτιά και το άτομο που έβαλε τη φωνή δεν αναγνωρίστηκε ποτέ.
Οι ανθρακωρύχοι και αξιωματούχοι των συνδικάτων υποψιάζονταν ότι επρόκειτο για κάποιον αντι-συνδικαλιστή, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Υπόθεση Charlie Lawson (1929)

Στις 25 Δεκεμβρίου 1929 στο Germanton της Βόρειας Καρολίνας, η οικογένεια Lawson περνούσε ειρηνικά Χριστούγεννα. Ο Charlie Lawson, ένας χρηματιστής και μέτοχος μεγάλης εταιρίας, είχε συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να βγάλει τη σύζυγό του και τα επτά παιδιά του για ψώνια. Αφού αγόρασε σε όλους καινούργια ρούχα και δώρα, έβγαλαν όλοι μαζί μια επαγγελματική αναμνηστική οικογενειακή φωτογραφία και επέστρεψαν στο σπίτι.

Στη συνέχεια ο Charlie Lawson έστειλε το γιό του Arthur σε μια δουλειά. Με το που έφυγε ο γιος του από το σπίτι έγινε κάτι που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει αλλά ούτε μπόρεσε να εξηγήσει στη συνέχεια. O Lawson πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε δύο από τις μικρότερες κόρες του τη στιγμή που ετοιμάζονταν να φύγουν για να επισκεφθούν μία θεία τους.
Πριν προλάβει κανείς να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς γινόταν, ο Lawson βγήκε στη βεράντα και πυροβόλησε τη γυναίκα του. Ξαναμπήκε γρήγορα στο σπίτι όπου σκότωσε τη μεγαλύτερη κόρη του, τους δυο γιους του και τελικά δολοφόνησε την μικρή κορούλα του. Τέλος, αφού σκότωσε και τα δυο σκυλιά του, βγήκε έξω από το σπίτι, πήγε στο κοντινό δάσος και αυτοκτόνησε.

Όλη η οικογένεια Lawson ήταν νεκρή, εκτός από τον Arthur που εσκεμμένα – άγνωστο το γιατί – είχε διώξει νωρίτερα.

Κανένα κίνητρο δεν προσδιορίστηκε ποτέ για τη δολοφονία. Μια φήμη υποστηρίζει ότι ο Charlie κακοποιούσε τη μεγαλύτερη κόρη του, Marie, και εκείνη ήταν έγκυος. Έτσι, σκότωσε την οικογένειά του από ντροπή και ενοχές. Αυτό δεν έχει αποδειχθεί, ωστόσο, και η Marie δεν σημειώθηκε ότι ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της.

Υπόθεση Harold Oilar (1954)

 

Ο Harold Oilar, αν και ήταν έμπορος στο επάγγελμα, μελετούσε πολύ τη θρησκεία και την ψυχολογία, αρθρογραφώντας συχνά στον τοπικό τύπο. 

Ήταν 18 Δεκεμβρίου του 1954 στην Pasadena της California, όπου ο Harold και η γυναίκα του Grace Elizabeth «Betty» Oilar, προσκάλεσαν ένα ζευγάρι φίλων τους για ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο. Μαζί τους ήταν τα παιδιά του ζευγαριού, ο 12χρονος Raymond, η 10χρονη Janet και η 7χρονη Martha. Επιπλέον, στο σπίτι βρισκόταν και μια φίλη της Martha, η Bronwyn Rayburn.

Μετά το δείπνο όλοι μαζί κάθισαν στο σαλόνι και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Κατά τις 10 το βράδυ οι φίλοι του ζευγαριού έφυγαν. Τα παιδιά και η γυναίκα του Harold πήγαν για ύπνο. Αφού διάβασε για λίγο ο Harold, πήγε στο δωμάτιο των παιδιών και ξύπνησε τη φιλοξενούμενη φίλη της Martha, Bronwyn. Οδήγησε το κοριτσάκι σ’ ένα γυάλινο κιόσκι στον κήπο και του ζήτησε να κοιμηθεί εκεί.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο του και πήρε από κάτω από το μαξιλάρι του το τσεκούρι που είχε κρύψει νωρίτερα την ίδια μέρα.
Πρώτα σκότωσε τη γυναίκα του. Ακολούθησαν τα 3 του παιδιά. Κατόπιν κλείστηκε στο μπάνιο και αφού κατάπιε περίπου 30 υπνωτικά χάπια, άνοιξε την παροχή του γκαζιού.

Την επόμενη ημέρα ήρθε ο πατέρας της μικρής Bronwyn να την πάρει. Το κοριτσάκι διηγήθηκε στον πατέρα της ότι ο Harold την είχε σχεδόν «πετάξει έξω», το προηγούμενο βράδυ κι εκείνος μπήκε στο σπίτι του για να ζητήσει εξηγήσεις. Στην είσοδο του σπιτιού βρήκε ένα σημείωμα του Harold που του ζητούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Τελικά, ο Harold Oilar δεν κατόρθωσε να δώσει τέρμα στη ζωή του κι έτσι καταδικάστηκε σε θάνατο, χωρίς να μπορεί να δώσει καμία εξήγηση για τη συμπεριφορά του. Πριν προλάβει να μπει στο θάλαμο αερίων, στις 21 Μαρτίου του 1955 που ήταν τα γεννέθλια της γυναίκας του, απαγχονίστηκε στο κελί του.

Υπόθεση Ronald Gene Simmons (1987)

O Ronald Gene Simmons (15.07.1940 – 25.06.1990) είχε καλέσει, σε διαφορετικές ώρες, την οικογένεια του σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι διάφορες οικογένειες που έφταναν σταδιακά, δολοφονούνταν μεθοδικά και τα πτώματα τους στοιχίζονταν σε ένα δωμάτιο.

Από τις 24 μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, ο Ronald Gene Simmons είχε δολοφονήσει 14 μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών του.

Αφού έμεινε στο σπίτι του για δύο ακόμη ημέρες πίνοντας μπύρες και βλέποντας τηλεόραση, στις 28 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε τον χώρο εργασίας του όπου δολοφόνησε 2 συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους 4. Στη συνέχεια δολοφόνησε μια γυναίκα που τον είχε απορρίψει νωρίτερα.

Μετά κι από τον 17ο φόνο, ο Simmons περίμενε απλώς έξω από το σπίτι του θύματος, να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει.
Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 25 Ιουνίου 1990.

Το δολοφονικό ξεφάντωμα (1992)

Ο 19χρονος Marvallous Keene, η 16χρονη κοπέλα του Laura Taylor και η 20χρονη φίλη τους Heather Matthews, αποφάσισαν παραμονή Χριστουγέννων να ληστέψουν τον Joseph Wilkerson, στο Dayton του Ohio.

Αφού εισέβαλαν στο σπίτι του θύματος, τον έδεσαν και μάζεψαν τη λεία τους. Αν και ο αρχικός τους στόχος ήταν μόνο η ληστεία, ο Marvallous Keene βρήκε ένα όπλο στο σπίτι και αποφάσισε να σκοτώσει το θύμα, έτσι, «για πλάκα».

Η αδρεναλίνη του φόνου ήταν τόσο μεγάλη, που βγήκαν εκτός ελέγχου και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις δολοφονίες, χωρίς κανέναν λόγο. Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, αφού πρόσθεσαν στην νεοσύστατη συμμορία τους και τον 17χρονο DeMarcus Smith, δολοφόνησαν εν ψυχρό 5 άτομα. Συνελήφθησαν στις 26 Δεκεμβρίου και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, εκτός από τον Marvallous Keene που εκτελέστηκε το 2009.

 

Υπόθεση Jon Benét Ramsey (1996)

Τις ώρες μεταξύ 25 και 26 Δεκεμβρίου 1996, η Jon Benét Ramsey, μια πανέμορφη 6χρονη, νικήτρια των καλλιστείων για παιδιά, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Boulder του Κολοράντο. Το επόμενο πρωί, οι γονείς της βρήκαν ένα σημείωμα λύτρων που ζητούσε 118.000 δολάρια για την επιστροφή της. Οι Ramsey κάλεσαν την αστυνομία, η οποία δεν βρήκε στοιχεία που να υποδεικνύουν βίαιη απαγωγή. Ενώ έψαχνε στο σπίτι για στοιχεία, ο John Ramsey πατέρας της αγνοούμενης, έκανε μια τρομερή ανακάλυψη – η κόρη του είχε δολοφονηθεί και το σώμα της είχε εγκαταλειφθεί στο υπόγειο.

Η Jon Benét διαπιστώθηκε ότι πέθανε από στραγγαλισμό και είχε κάταγμα στο κρανίο. Ο ιατροδικαστής αργότερα θα ανακαλύψει και ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο σωματάκι του κοριτσιού. Στο εσώρουχο του εντοπίστηκε ξένο DNA, που όμως δεν μπόρεσε να διασταυρωθεί με το αρχείο του Εγκληματολογικού.

Η αστυνομία αρχικά υποπτεύτηκε ότι οι ίδιοι οι γονείς, John και Patricia Ramsey, σκότωσαν το παιδί τους και έστησαν το σημείωμα για τα λύτρα για να καλύψουν το έγκλημα. Ωστόσο, δεν βρήκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Στη συνέχεια εστίασαν σε μια άλλη πιθανότητα – κάποιος εισβολέας μπήκε κρυφά στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοπεύοντας να απαγάγει την Jon Benét, αλλά αντ’ αυτού την σκότωσε κατά λάθος, οπότε και τράπηκε σε φυγή. Ούτε αυτή η προσέγγιση όμως στηριζόταν σε αποδεικτικά στοιχεία.
Μέχρι σήμερα, η υπόθεση Jon Benét Ramsey παραμένει ανεξιχνίαστη.

Scott Peterson (2002)

Modesto, California.Στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, ο Scott Peterson (24.10.1972-) αναφέρει στην αστυνομία την εξαφάνιση της ετοιμόγεννης γυναίκας του, Laci.  Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 13 Απριλίου 2003, τα πτώματα της συζύγου και του παιδιού του, τυλιγμένο ακόμα στον ομφάλιο λώρο του, θα ανακαλυφθούν χωριστά και με μία μέρα διαφορά. 

Ο Peterson δεν θα ομολογήσει ποτέ την ενοχή του ούτε θα βρεθούν ατράνταχτες αποδείξεις εναντίον του. 
Οι ενδείξεις, όμως, ισχυρές: Αμέσως μετά την εξαφάνιση της συζύγου του ο Peterson έκανε δύο συνδρομές σε πορνογραφικά κανάλια, πούλησε το αυτοκίνητο της, άλλαξε την εμφάνισή του και ετοιμαζόταν να πουλήσει το σπίτι τους και να φύγει στο Μεξικό. Όλες αυτές οι κινήσεις αποδεικνύουν, ότι ο Peterson γνώριζε ότι η σύζυγος του δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει.

Επιπλέον, μέσω των εξετάσεων DNA, βρέθηκε μια τρίχα της γυναίκας του σε μια πένσα του Peterson, εργαλείο που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε κατά τον φόνο.

Ως κίνητρο φόνου η εισαγγελία θεώρησε την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της Frey και την επιθυμία του Peterson να μείνει ξανά ελεύθερος.

Τα στοιχεία τελικά έπεισαν τους ενόρκους που τον καταδίκασαν σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση. Στις 24 Αυγούστου 2020, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.  

Υπόθεση Eric Bikubi (2010)

Κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, το 2010, ο 15χρονος Kristy Bamu και τα τέσσερα αδέρφια του έφυγαν από το Παρίσι όπου ζούσαν για να επισκεφθούν την μεγαλύτερη αδερφή τους. Η 29χρονη Magalie Bamu ζούσε στο Λονδίνο μαζί με τον φίλο και ομοεθνή της, Eric Bikubi. Και οι δύο ήταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Όταν τα παιδιά έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού, την πρώτη μέρα όλα πήγαν καλά. Ένα άγνωστο όμως περιστατικό έκανε τον Eric Bikubi να κατηγορήσει τον 15χρονο Kristy Bamu, ότι έκανε «kindoki», ένα είδος μαγείας που ασκούνταν στο Κονγκό.

Από τότε ξεκίνησε ένα μαρτύριο για τον μικρό Kristy. Ο Eric Bikubi, στην προσπάθεια του να «Εξορκίσει το κακό», έκανε βασανιστήρια στον Kristy χρησιμοποιώντας πάνω του μαχαίρια, πένσες, σφυρί και πρόκες. Σε όλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων η Magalie, παρότι δεν πίστευε στη μαγεία, δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τον αδελφό της. Τελικά, ανήμερα των Χριστουγέννων ο Kristy Bamu, ξεψύχησε.

Ο Eric Bikubi αλλά και η Magalie καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. 

 

 

Υπόθεση Alexis Valdez (2013)

Ο 18χρονος Alexis Valdez ζούσε με τη θεία του και τον φίλο της, Silvestre Diaz-Hernandez. Η συμφωνία για να τον δεχθούν στο σπίτι ήταν να παρακολουθεί κανονικά το σχολείο του και να συνεισφέρει οικονομικά στα έξοδα του σπιτιού.

Και αυτό γινόταν, μέχρι που o Valdez αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο. Έτσι, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2013, η θεία ανακοίνωσε στον Valdez ότι τον διώχνει πλέον από το σπίτι. Εκείνος θύμωσε και έγινε καυγάς. Η θεία στην προσπάθεια της να ηρεμήσει τα νεύρα της, βγήκε έξω από το σπίτι για να περπατήσει.

Τότε ο Valdez άρπαξε ένα σφυρί και δολοφόνησε τον Diaz-Hernandez. Ο θύμος του ήταν τέτοιος που ακρωτηρίασε στη συνέχεια το σώμα, αφαιρώντας όλα τα μέλη. Το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα κεφάλι του θύματος, το έβαλε στο κρεβάτι της θείας του, πάνω στο μαξιλάρι. «Ήταν το δώρο των Χριστουγέννων προς τη θεία», δήλωσε αργότερα.

Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, τους ενημέρωσε τι είχε συμβεί και περίμενε στο σπίτι μέχρι να έρθουν να τον συλλάβουν ή να επιστρέψει η θεία. Ευτυχώς η αστυνομία ήρθε πριν από τη θεία, γιατί όπως τους δήλωσε, αν η θεία ερχόταν πρώτη θα τη σκότωνε κι αυτή. 

Υπόθεση Carlo Mercado (2013)

Παραμονή Χριστουγέννων του 2013 και ο Gianni Belvedere περίμενε στο πάρκινγκ ενός πολυκαταστήματος Macy’s στο Mission Valley της California. Η αρραβωνιαστικιά του, Ilona Flint, εργαζόταν στο πολυκατάστημα και θα είχε ήδη σχολάσει αν το Macy’s δεν έμενε ανοιχτό πιο αργά για να εξυπηρετήσει τους αγοραστές της τελευταίας στιγμής.

Καθώς ο Gianni περίμενε, ένας άνδρας, ο Carlo Mercado, πλησίασε, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Στη συνέχεια έκλεψε το αυτοκίνητό του θύματος και έφυγε. Σύντομα όμως επέστρεψε στο Macy’s για να πάρει τη μοτοσυκλέτα του, την οποία είχε αφήσει εκεί κοντά.

Εκεί όμως βρίσκονταν ο αδελφός του Gianni, Sal, και ο ξάδελφος του, Flint, αναζητώντας τον Gianni. Οι δυο άντρες αναγνώρισαν το αυτοκίνητο του Gianni και όταν είδαν από μέσα να βγαίνει ένας άγνωστος τον πλησίασαν επιθετικά.

Ο Mercado τους σκότωσε και τους δύο. Αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τον Mercado και περίμενε να ακούσει κάποιου είδους εξήγηση για τους πυροβολισμούς, αλλά δεν υπήρχε καμία – ο Mercado δεν είχε συναντήσει ποτέ κανένα από τα θύματα του. Οι αρχές κατέληξαν να κηρύξουν τις δολοφονίες ως «τυχαία πράξη βίας».

 

Η υπόθεση του κεραμικού σκίουρου (2013)

Παραμονή των Χριστουγέννων του 2013, στη Νότια Καρολίνα. Η 44χρονη Helen Williams καθόταν σε αναμμένα καρφιά. Ο σύζυγος της είχε βγει αργά να ψωνίσει για το βραδινό γιορτινό τραπέζι και είχε γυρίσει με άδεια χέρια γιατί όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά. Αν την είχε ακούσει και είχε βγει νωρίτερα για τα ψώνια, τότε θα είχε προλάβει.

Η οργή της Helen ήταν τόσο μεγάλη που δεν κρατήθηκε, άρπαξε έναν κεραμικό σκίουρο που στόλιζε το σπίτι εκείνες τις ημέρες και τον πέταξε με δύναμη στο κεφάλι του άντρα της.
Στη συνέχεια, έπιασε κομμάτια από το σπασμένο κεραμικό και μαχαίρωσε τον σύζυγό της στο στήθος και τον ώμο. Η ακατάσχετη αιμορραγία του συζύγου, τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του. Η Helen πίστεψε ότι ο άντρας της ήταν νεκρός και κάλεσε την αστυνομία.

«Κρατούσε το κεραμικό σκιουράκι και κατέβαινε τις σκάλες. Παραπάτησε κι έπεσε πάνω του», εξήγησε η Helen στην αστυνομία. Οι ισχυρισμοί της όμως διαψεύστηκαν, όχι μόνο επειδή η θεωρία της δεν δικαιολογούσε τα αίματα που ήταν πάνω στην ίδια, αλλά και επειδή ώρες αργότερα που ο σύζυγος της συνήλθε στο νοσοκομείο, αποκάλυψε την  αλήθεια.

Αν και ο ίδιος δεν έκανε μήνυση στη σύζυγο του, η Helen Williams συνελήφθη και δικάστηκε για εγκληματική ενδοοικογενειακή βία.

Υπόθεση Barbie (2014)

Κατά την εορταστική περίοδο του 2014, ο 27χρονος Gerard Dupree, ζήτησε από τον 30χρονο φίλο του, Tarus Scott, να τον βοηθήσει να κάνει μια ιδιαίτερη ληστεία.

Βρισκόντουσαν στο πολυκατάστημα Walmart της λίμνης Wales, στη Florida. Στο καλάθι που κρατούσε ο Scott, υπήρχαν δώρα αξίας 369 δολαρίων: ένα tablet, ένα αυτοκίνητο Barbie και ένα εξοχικό σπίτι Barbie. Όταν ο Scott έφτασε στο ταμείο, ο Dupree έπιασε το στήθος του και έπεσε στο έδαφος, προσποιούμενος καρδιακή προσβολή.
Αμέσως η προσοχή του κόσμου αλλά και του προσωπικού ασφαλείας του καταστήματος στράφηκε στον ασθενή, οπότε ο Scott βγήκε ανενόχλητος με το καλαθάκι του και περίμενε τον φίλο του στο αυτοκίνητο τους.

Οι δυο φίλοι τελικά συνελήφθησαν λίγες ημέρες αργότερα μιας και οι κάμερες του καταστήματος είχαν καταγράψει όλο το γεγονός.

Αν και κατηγορήθηκαν για κλοπή, τα κλοπιμαία παράμειναν στα χέρια της κόρης του Dupree που τα είχε λάβει ως Χριστουγεννιάτικο δώρο.

 

 

Δολοφόνοι Άγιοι Βασίληδες

Παρόλο που το έχουμε δει σε πολλές B-movies ταινίες τρόμου, είναι δύσκολο να αποδεχθούμε ότι συμβαίνει στ’ αλήθεια. Ναι, και ο Άγιος Βασίλης μπορεί να είναι δολοφόνος!

Υπόθεση Bruce Pardo (2008)

Στις 24 Δεκεμβρίου 2008, η οικογένεια Ortega από την Covina της California είχαν καθίσει στο γιορτινό τραπέζι για δείπνο. Τότε εμφανίστηκε στην πόρτα ένας άντρας ντυμένος  Άγιος Βασίλης. Μόλις οι οικοδεσπότες του άνοιξαν ανυποψίαστοι την πόρτα άρχισε να πυροβολεί ασύστολα. Στη συνέχεια με ένα φλογοβόλο, έκαψε το σπίτι. Και τα 9 μέλη της οικογένειας Ortega δολοφονήθηκαν είτε από σφαίρες είτε από φωτιά.

Ο Άγιος Βασίλης, επέστρεψε στο σπίτι του αδελφού του και αυτοκτόνησε. Ήταν ο ο Bruce Pardo, πρώην σύζυγος της Sylvia Ortega. Η Sylvia Ortega ήταν ένα από τα 9 θύματα του.

Υπόθεση Aziz Yazdanpanah (2011)

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2011, ο Aziz Yazdanpanah, μπήκε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του για να φέρει «δώρα στα δύο παιδιά του. Ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης και περίμενε να τελειώσουν όλοι οι υπόλοιποι την μοιρασιά των δώρων, πριν ο ίδιος ανοίξει το σάκο του.

Εκτός από την πρώην οικογένεια του, παρόντες ήταν και 3 ακόμα συγγενείς της γυναίκας του.
Όταν ήρθε η σειρά του Aziz, από το σάκο έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο.
Η πρώην γυναίκα του, τα δυο του παιδιά και οι 3 συγγενείς, πέθαναν ακαριαία.

 

Ελλάδα 2017

Υπόθεση Σμινθή, Ξάνθης

Ένας 49χρονος που νοσηλευόταν στην ψυχιατρική κλινική της Αλεξανδρούπολης, βγήκε με 3ήμερη άδεια για να περάσει τις γιορτές με την 19χρονη κόρη του στην Σμίνθη Ξάνθης.

Τα ξημερώματα 22 Δεκεμβρίου 2017, ύστερα από έντονο καυγά μεταξύ τους,  ο πατέρας στραγγάλισε την κόρη του με τα ίδια του τα χέρια. Στη συνέχεια ο πατέρας περπάτησε 300 μέτρα στο κοντινό δάσος και κρεμάστηκε από ένα δέντρο.

Αιτία του φονικού; Δίπλα στο σημείο που βρέθηκε κρεμασμένος, άφησε ένα σημείωμα όπου εξηγούσε ότι σκότωσε την κόρη του γιατί είχε σχέσεις με έναν νεαρό που είχε μηχανάκι ενώ ο ίδιος της είχε απαγορεύσει να ανεβαίνει σε μηχανές.

Υπόθεση Φορτέτσα, Ηράκλειο, Κρήτη

Ανήμερα των Χριστουγέννων και ο 34χρονος γιος επισκέφθηκε τον 61 χρονο πατέρα του στη Φορτέτσα στο Ηράκλειο Κρήτης για να γιορτάσουν μαζί τις χαρμόσυνες ημέρες. Το ίδιο βράδυ, ο πατέρας «τα πίνει» με τον γιο του κι έναν φίλο. Όταν, κατά τις μία τα ξημερώματα, ο φίλος τελικά φεύγει και μένουν μόνοι πατέρας και γιος, το ποτό συνεχίζεται. Μαζί όμως με το ποτό ξεκινάει κι ένας καυγάς, με αφορμή ότι ο γιος παραπονέθηκε στον πατέρα του επειδή τον έδερνε όταν ήταν μικρός.

Ο πατέρας άρχισε να φωνάζει κι ο γιος έπιασε τον πατέρα του με κεφαλοκλείδωμα και του έκλεισε ταυτόχρονα το στόμα για να μην τον ακούει, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατο του πατέρα του από ασφυξία.

Η αδελφή του θύματος που έμενε στον επάνω όροφο του διαμερίσματος, άκουσε τις φωνές και κατέβηκε κάτω όπου αντίκρυσε το πτώμα του αδελφού της, ενώ τον ανηψιό της τον βρήκε να κοιμάται μεθυσμένο στο κρεβάτι του.

Υπόθεση Άγιοι Ανάργυροι

Το πλέον σοκαριστικό φονικό, έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 2017.

Ο καυγάς ξεκίνησε μεταξύ του 42χρονου αστυνομικού, Χρήστου Ζαπαντιώτη, και της 70χρονης πεθεράς του, Βασιλική Χερουβείμ, για ένα διαμέρισμα της πεθεράς. Ο αστυνομικός της ζητούσε να δώσει το διαμέρισμα στην γυναίκα του και κόρη της, που ήταν δερματολόγος, για να το κάνει ιατρείο. Στην πορεία μπήκε στον καυγά και η 49χρονη γυναίκα του αστυνομικού, Ελένη.

Τότε, ο αστυνομικός έριξε δύο εκφοβιστικές βολές και μετά πυροβόλησε τη γυναίκα του τρεις φορές στο στήθος. Κατόπιν, φέρεται να καταδίωξε την πεθερά του, την οποία σκότωσε με δύο σφαίρες στο σαλόνι. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στον δωμάτιο της 3,5 ετών κόρης του, Μυρτώ – Πετρίνα, και την σκότωσε με μία σφαίρα. Τέλος, αφού πέρασε περίπου μιάμιση ώρα, γονάτισε δίπλα στο κρεβάτι της κόρης σε εμβρυακή στάση και αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στα σαγόνι του.

Όπως είπε συγγενής του αστυνομικού στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής¨:
«Ο Χρήστος πίστευε πως η ιδιότυπη αυτή συγκατοίκηση με την πεθερά του, δημιουργούσε προβλήματα στη σχέση του με τη γυναίκα του. Για το λόγο αυτό πίεζε την σύζυγό του να μετατρέψει τον πρώτο όροφο σε ιατρείο τόσο για να μην πληρώνει ενοίκιο όσο και για να είναι κοντά στο παιδί τους, ενώ επέμενε πως η πεθερά έπρεπε να αποχωρήσει από το διαμέρισμα.»

Ο αστυνομικός άνηκε στην προσωπική φρουρά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Οι συγγενείς των θυμάτων άσκησαν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, στηριζόμενοι στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα, λόγω της παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του στην Αστυνομία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ