Κοινωνία

ΥΠΕΘΑ: Μέριμνα Ατόμων με Αναπηρία, στο Πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσεως

Με τις κατευθύνσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιου Οικονόμου ολοκληρώθηκε, σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, το Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεως – Επιμορφώσεως Στελεχών για την αρωγή των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο επιχειρησιακός στόχος που τέθηκε τον παρελθόντα Ιανουάριο ολοκληρώθηκε με ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Επισμηναγός Δημήτριος Καμπέρος», κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολουθήσεως για την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως ως επιστέγασμα της συμμετοχής του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στο Εθνικό Σχέδιο Δράσεως για τα Άτομα με Αναπηρία. Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ και ο Διευθυντής Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιμόρφωση διεξήχθη υπό τη μορφή σεμιναρίων στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία σε τρεις εκπαιδευτικές σειρές με φυσική παρουσία είκοσι στελεχών, οι δραστηριότητες των οποίων ολοκληρώθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν δύο στελέχη του ΥΠΕΘΑ, πέντε στελέχη του ΓΕΕΘΑ, είκοσι πέντε στελέχη του Στρατού, δεκατέσσερα του Ναυτικού και δεκατέσσερα της Αεροπορίας, τα οποία επελέγησαν με συγκεκριμένα προσόντα και κριτήρια. Η εκπαίδευση διάρκειας τριάντα ωρών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Τον επιχειρησιακό στόχο που αφορά στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσεως για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία επέτυχε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο αποτελεί τον πρώτο φορέα της κεντρικής διοίκησης που ολοκλήρωσε με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή του. Εξήντα στελέχη του Υπουργείου εκπαιδεύτηκαν και επιμορφώθηκαν προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα συνοδών, αναγνωστών διερμηνέων νοηματικής, καθώς και στην κουλτούρα ενσωματώσεως και απαλείψεως των διακρίσεων των ΑμεΑ στο προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...