Κοινωνία

Ηλεία: Αιωνόβια βελανιδιά 200 ετών ξεριζώθηκε από ισχυρούς ανέμους

Μάλιστα, σύμφωνα με το ilialive, η βελανιδιά έπεσε στη μάντρα σπιτιού προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Τραγική σύμπτωση είναι πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε πεθάνει μόλις λίγες ώρες πιο πριν.

«Είμαι το 1947 γεννηθείς κι αυτά τα δέντρα τα θυμάμαι από μικρό παιδάκι που κατάλαβα τον εαυτό μου. Πέρναγα από δω για να πάω στο σχολείο στο Κορακοχώρι και αυτά τα δέντρα ήταν εδώ. Χθες είχε πάνω από 10 μποφόρ. Πάρα πολύ αέρα…» είπε ο κάτοικος της περιοχής.

«Πιστεύω εξαιτίας της βροχής, είναι και 200 χρονών περίπου τα δέντρα, κάνουν και τα έργα εδώ για να φτιάξουν το δρόμο, όσο να ‘ναι αδυνάτισαν και από τον πολύ αέρα έπεσαν. Χθες το απόγευμα πέθανε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τώρα έπεσε αυτό το δέντρο» σημείωσε.

Άλλος κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως«είμαι του 1962 γεννηθείς, έχω πάρα πολλά χρόνια εικόνες από αυτό εδώ το τοπίο, ένα φανταστικό τοπίο που βλέπουμε σιγά-σιγά να μας αφήνουν όλα αυτά που έχει η φύση. Αυτό εδώ το δέντρο είναι δέντρο 200 χρονών. Εγώ ήμουν παιδάκι που έπαιζα και έτρεχα από το χωριό μέχρι τη θάλασσα και το θυμάμαι».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ