Κοινωνία

Ρόδος: Για γέλια και για κλάματα - Τουρίστας ενημέρωσε από τη Γερμανία πως έφυγε από την Ελλάδα με αρχαία

Η υπόθεση που αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου σύμφωνα με την οποία Αυστριακός τουρίστας μετά τις διακοπές του στη Ρόδο μετέφερε ανενόχλητος στη Στουτγάρδη και με τις «ευλογίες» τελωνειακών και αστυνομικών οργάνων αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, που βρήκε τυχαία το παιδί του στην θάλασσα!

Ο Αυστριακός μάλιστα απέστειλε τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο ανέφερε ότι μέλος της οικογένειάς του βρήκε, κατά τις κοινές θερινές τους διακοπές, θραύσματα ενάλιων αρχαιοτήτων σε παραλιακή περιοχή της Ρόδου, τις οποίες μετέφερε στη χώρα του μέσω του Αεροδρομίου της Ρόδου, χωρίς να τον εμποδίσουν, όπως ισχυρίζεται, οι τελωνειακές αρχές, στις οποίες τα υπέδειξε και ούτε οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, από την έως σήμερα αστυνομική έρευνα, δεν προέκυψε κάτι χειροπιαστό για την όλη υπόθεση, πέραν της εκτίμησης ότι πιθανότατα, να πρόκειται για αρχαιότητες. Το παιδί του Αυστριακού βρήκε, όπως ο ίδιος διατείνεται, τα αρχαία στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο που έμεναν στις Φάνες, σε απόσπαση 400 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 10 μέτρων.

Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν κληθεί σε κατάθεση 4 αστυνομικοί αν και από την μέχρι τώρα πορεία της έρευνας και τις καταθέσεις εκπροσώπων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου που παραλαμβάνουν αποσκευές ουδείς θυμάται κάτι για το συγκεκριμένο καταγγελλόμενο συμβάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ