Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στον Έβρο-«Στους ανεμβολίαστους το πρόβλημα»

Σοβαρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου παρουσιάζει η περιφέρεια Εβρου καθώς, σύμφωνα με την σημερινή δημοσίευση του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 167 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

«Το θέμα εντοπίζεται σε όσους δεν πείθονται να εμβολιαστούν. Όσες φορές έχουμε κάνει προσπάθεια, το 99% των ανθρώπων αυτών δεν πείθεται. Κι αν ακούσεις τα επιχειρήματα του ενός, ξέρεις τι θα πουν και οι υπόλοιποι. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που διασωληνώνονται και «φεύγουν» από τη ζωή και εν συνεχεία οι δικοί του σου λένε ότι έφταιγε η διασωλήνωση. Δυστυχώς φαίνεται να πιάσαμε ταβάνι στους εμβολιασμούς» τονίζει στο GRTimes το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Ανδρέας Παπανδρούδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Προσθέτει επίσης ότι «κάποια στιγμή πρέπει να αναζητηθούν και οι ευθύνες. Για παράδειγμα εγώ εάν έχω πιει και σκοτώσω κάποιον με το αυτοκίνητό μου δεν διώκομαι ποινικά; Ομοίως για τους 50 θανάτους που έχουμε καθημερινά από κορωνοϊό δεν πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη;».

Αλεξανδρούπολη: Έξι θάνατοι στο νοσοκομείο χθες

Την ίδια ώρα, αφόρητη δείχνει να είναι η πίεση που ασκείται πλέον στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης, όπου χθες έξι άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή από επιπλοκές της Covid-19 την ώρα που οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ήταν μόλις 4.

Προς αποσυμφόρηση της κατάστασης λειτουργούν ξανά μονάδες κορωνοϊού τόσο στο νοσοκομείο Ξάνθης, όσο και σε αυτό της Κομοτηνής, όμως η πίεση εξακολουθεί να είναι έντονη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ