Κοινωνία

Δικηγόροι: "Aπαιτούν" να εξαιρεθούν από τo μέτρο του δακτυλίου

Μετά την εισαγωγή του μέτρου του δακτυλίου (με την κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αριθ. 289738/Φ.911/19.10.2021), ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, απέστειλε επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Mεταφορών, Περιβάλλοντος και Eνέργειας, και Προστασίας του Πολίτη, κοινοποιούμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία αιτείται την εξαίρεση των δικηγόρων από το μέτρο του δακτυλίου.

Οι περιορισμοί που τέθηκαν δυσχεραίνουν ουσιωδώς την άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων, λαμβανομένου υπόψη ότι οι δικηγόροι αναγκαστικά εισέρχονται ή διέρχονται του δακτυλίου κατά την προσέλευσή τους στα Δικαστήρια ή στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα πλαίσια της ικανοποίησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος δικαστικής προστασίας των πολιτών και της διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους και παράλληλα δε ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών διατηρεί την επαγγελματική του στέγη εντός των ορίων του δακτυλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης