Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο Ιωάννα και Έφη για να ακούσουν την πρόταση του εισαγγελέα

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν έχει μετανιώσει, για το τι περιμένει, για το βλέμμα της που παραμένει “παγωμένο”, η Έφη Κακαράντζουλα δεν έβγαλε κουβέντα. Δεν γύρισε το κεφάλι της στιγμή. Μπήκε αμίλητη και ανέκφραστη στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, εκεί όπου και σήμερα θα βρεθεί απέναντι από το θύμα της, την Ιωάννα Παλιοσπύρου, για να ακούσει την πρόταση του εισαγγελέα για την ποινή της. 

Λίγα λεπτά πριν από την κατηγορούμενη, είχε φτάσει στο δικαστήριο και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που από την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση που δέχτηκε στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα, δεν έχει χάσει ούτε μία συνεδρίαση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστροφη μέτρηση

Η ώρα της ετυμηγορίας των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου πλησιάζει.

Σήμερα, ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, θα εισηγηθεί στο δικαστήριο επί της ενοχής της 36χρονης κατηγορούμενης, αποτιμώντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης όπως προέκυψαν από την μέχρι τώρα  ακροαματική διαδικασία.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα προτείνει, αξιολογώντας τόσο τα νομικά όσο και τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης.

Και μπορεί η κατηγορούμενη να έχει ομολογήσει την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας με καυστικό υγρό ωστόσο αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε πρόθεση να της αφαιρέσει τη ζωή.

Πατώντας σε αυτόν τον ισχυρισμό , η υπεράσπιση της έχει υποβάλλει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας που τιμωρείται με ανώτατη ποινή αυτή των 15 ετών, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη η οποία επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού σχετικά με τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της κατηγορούμενης, όπως αυτός αναδείχθηκε από την αποδεικτική διαδικασία η οποία και έχει ολοκληρωθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης, της πέμπτης κατά σειρά ο κ. Μαστραντωνάκης ζήτησε από το δικαστήριο χρόνο για να προετοιμάσει την αγόρευση του με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για σήμερα.

Και αυτό διότι όπως είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο «πρόκειται για σημαντική δίκη. πολλές φορές έχουν αλλάξει αυτά που πιστεύω μέχρι τώρα με σημαντικότερο σημείο, την απολογία. Θέλω χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απολογία

Η κατηγορούμενη, στην απολογία της, όπως και αναμενόταν, επέμεινε στην θέση της ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αποδίδοντας την εγκληματική πράξη στην οποία προέβη στην εμμονή που είχε αποκτήσει με το θύμα.

Όπως ανέφερε σε δικαστές και ενόρκους, όλα άρχισαν όταν απέκτησε ερωτική σχέση με τον 40χρονο άνδρα.

Η 36χρονη έδωσε-μάλιστα-μία διαφορετική εκδοχή για τη σχέση τους, από εκείνη που περιέγραψε ο 40χρονος στην κατάθεση του, αναφέροντας ότι βρίσκονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επικαλούμενη μάλιστα και τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Διαψεύδοντας τον άντρα με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι τον είχε ρωτήσει για την Ιωάννα κι εκείνος δεν της είχε απαντήσει.

Αυτό, όπως είπε στο δικαστήριο, της άφησε αμφιβολίες και την έβαλε στη διαδικασία να αρχίσει να τους παρακολουθεί.

«Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» ανέφερε στην απολογία της.

Το κατά ποσό ο εισαγγελικός λειτουργός πείστηκε ή όχι από τους ισχυρισμούς της, θα αποδειχθεί κατά τη σημερινή του αγόρευση.

Βαρύνουσα σημασία αναμένεται στην κρίση του πάντως αναμένεται να έχουν και τα όσα υποστήριξαν οι γιατροί και οι ειδικοί επιστήμονες που εξέτασαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Άπαντες κατέθεσαν ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού που της έριξε η κατηγορούμενη ήταν τέτοια που θα μπορούσε να της στερήσει τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα επόμενα βήματα

Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα, τον λόγο λαμβάνουν οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν την Ιωάννα Παλιοσπύρου και στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορούμενης.

Εκτιμάται ότι πιθανότατα αύριο δε θα ολοκληρωθούν όλες οι αγορεύσεις και του εισαγγελέα και των συνηγόρων και πιθανότατα η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα όταν και έχουν προγραμματιστεί τρεις ακόμα συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ