πυροσβεστική
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επί ποδός η Πυροσβεστική-Έχει δεχτεί 1.164 κλήσεις λόγω της κακοκαιρίας

Σε 1.164 ανέρχονται συνολικά οι κλήσεις που έχει λάβει το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων., εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει πλήξει όλη τη χώρα. Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, σε εφαρμογή παραμένει το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα, παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ' όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.  

   Πιο αναλυτικά:

    1. Η Περιφέρεια Αττικής δέχτηκε 646 κλήσεις κυρίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου ως κάτωθι:

    * 560 για αντλήσεις υδάτων

    * 36 για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες

    * 25 για κοπές δέντρων

    * 22 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημεία

    * 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

   Ακόμη η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στην περιοχή Ήμερος Πεύκος στο Πικέρμι Αττικής είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό οχήματος, που σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 3 οχήματα, καθώς και η ομάδα έρευνας διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ.

   «Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ συνδρομή παρέχει η Περιφέρεια Αττικής με μηχανήματα έργου, ο Ε.Σ. με 5 συνεργεία για άντληση υδάτων καθώς και μηχανήματα έργου», επισημαίνει η πυροσβεστική.

    2. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δέχτηκε 490 κλήσεις κυρίως στο νησί της Κέρκυρας για άντληση υδάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 60 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Στη περιοχή έχει μεταβεί Ε/Π του ΕΚΣΕΔ καθώς και ακτοπλοϊκώς η 5η ΕΜΑΚ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή ενώ συνδρομή παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, η ΕΛ.ΑΣ. και το Λ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    3. Η Περιφέρεια Ηπείρου δέχτηκε 6 κλήσεις και συγκεκριμένα 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων.

    4. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  δέχτηκε 2 κλήσεις, 1 για άντληση υδάτων και 1 για απομάκρυνση ατόμου σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή των Τσακαίων στη Νότια Εύβοια μεταφέρθηκαν 3 άτομα σε ασφαλές σημείο.

    5. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  δέχτηκε 6 κλήσεις, 2 για κοπές δέντρων, 3 για αντλήσεις υδάτων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

    6. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δέχτηκε 14 κλήσεις, 6 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

   Τέλος η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...