Κοινωνία

Φιλοσοφική Αθηνών: Μέτρα κατά του κορονοϊού; Άγνωστα! Απίστευτος συνωστισμός φοιτητών

Σε ένα σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα φοιτητικού ενδιαφέροντος, αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Σαφώς υπεράριθμοι σε σχέση με τη χωρητικότητα της αίθουσας, οι σπουδαστές προσπαθούν να βρουν χώρο να καθίσουν -ακόμη και στα παράθυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του foititikanea.gr, παρά την τρέχουσα άνοδο στον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19, «οι αποστάσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν πάει περίπατο». Πληροφορίες, ειδικά για τη Φιλοσοφική Αθηνών, μία από μεγαλύτερες σε πληθυσμό φοιτητών σχολές των ελληνικών ΑΕΙ, αναφέρουν ότι δεν εφαρμόζονται έστω και δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Πρακτικά, από τις έξι πύλες της Πανεπιστημιούπολης, στα κτίρια της Φιλοσοφικής μπορεί να φτάσει ο καθένας.

https://youtu.be/biACqlya4Q0

Επίσης, οι φοιτητές αρχίζουν να συνωστίζονται ήδη από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία, σχεδόν υποχρεωτικά, χρησιμοποιούν, προκειμένου να φτάσουν στα κτίρια της σχολής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτητές, διδάσκοντες, αλλά και γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώπιον του κινδύνου να επιβληθεί ακόμη και ένα νέο lockdown, ειδικά σε ΑΕΙ όπως η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, αν δεν δημιουργηθεί άμεσα ένας λειτουργικός μηχανισμός, είτε για τον αποτελεσματικό έλεγχο των φοιτητών (πολλοί από τους οποίους και για διάφορους λόγους είναι ανεμβολίαστοι), είτε για την αποσυμφόρηση των αμφιθεάτρων βάσει ενός ρεαλιστικού πλάνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές