Κοινωνία

Έγκλημα στη Ρόδο: "Δεν μπορώ να καταλάβω τη συγγνώμη"

Η ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε προχθές το πρωί, ωστόσο οι συγγενείς της κοπέλας θεωρούν πως η δήλωση αυτή είναι ετεροχρονισμένη και δεν έχει καμία σημασία.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της οικογένειας του 40χρονου δράστη και αυτόχειρα αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με την από 22.09.21 τραγωδία που έλαβε χώρα στη Ρόδο με αρνητικό πρωταγωνιστή το μέλος της οικογένειάς μας Κωνσταντίνο Μοίρα:

1.- εκφράζουμε με αίσθημα βαθιάς οδύνης και ενσυναίσθησης τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης Δώρας Ζαχαριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2.-Ζητούμε από την οικογένεια της Δώρας  και τους οικείους της  ειλικρινή συγγνώμη για την πράξη του γιου μας, την οποία καταδικάζουμε, απερίφραστα, αναλογιζόμενοι την ηθική μας ευθύνη.

3.-Αποδοκιμάζουμε πλήρως τις διαδοχικές δηλώσεις/παραλήρημα του περίφημου «θείου» στα τηλεοπτικά κανάλια ΑΝΤ1 και STAR, ο οποίος λειτούργησε χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να λάβει την  έγκρισή μας,  εκφράζοντας απόψεις  που φυσικά δεν ενστερνιζόμαστε  αλλά και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις αντιλήψεις της οικογένειάς μας.

4.-Ζητούμε κατανόηση για τις κενές περιεχομένου, ημιτελείς και αφιλτράριστες «δηλώσεις» μελών της οικογένειάς μας, οι οποίες ελήφθησαν με παραπλανητικό τρόπο την πρώτη ημέρα μετά το περιστατικό και δεν είχαν κανένα σκοπό να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.

5.- Η αλήθεια είναι ότι δεν αναζητούμε δικαιολογίες, οι οποίες άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, να πενθήσουμε τη Δώρα και τον Κώστα  και να ανέβουμε τον Γολγοθά που έχουμε μπροστά μας. Όμως, ως γονείς συνεχίζουμε να αγαπάμε τον Κώστα μας με βάση και τα σαράντα χρόνια της ζωής του χωρίς να τον κρίνουμε μόνο από την εν λόγω, σαφώς κατακριτέα και αδιανόητη, πράξη του.
Οικογένεια Νικολάου Μοίρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν μπορώ να καταλάβω τη συγγνώμη»

Με δηλώσεις της, η θεία της άτυχης  32χρονης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της οικογένειας του 40χρονου δράστη είπε τα εξής:
«Καταλαβαίνω, είναι γονείς και πονάνε τον χαμό του παιδιού τους αλλά ήθελα να ξέρω κάτι, ας μου πει κάποιος αν φροντίσεις να μεγαλώσεις το παιδί σου μέσα σε μία οικογένεια, με ήθος, με φιλότιμο με τόσο κόπο, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τόση αγωνία για να έρθει ένα παιδί άρρωστο, ψυχοπαθές να το σκοτώσει μία ημέρα και να σου πούνε «την σκότωσε γιατί την αγαπούσε»! Είναι γελοίο, είναι αισχρό, είναι τόσο δύσκολο για εμάς αυτό που περνάμε που δεν μπορώ να καταλάβω τη συγγνώμη, δεν μπορώ να νιώσω τη συγγνώμη!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και εξακολουθεί ακόμη να αποτελεί θέμα συζήτησης όχι μόνο στα μέσα ενημέρωσης σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και από τους κατοίκους του νησιού μας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο νησί της Ρόδου την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021  λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με την εκτέλεση εν ψυχρώ  32χρονης γυναίκας - εκπαιδευτικού. Το φονικό σημειώθηκε στην οδό Μόσχας 24 στο Ροδίνι όταν ο πρώην φίλος της ηλικίας  40 ετών, έστησε καρτέρι στην 32χρονη εκπαιδευτικό με την οποία είχαν χωρίσει πρόσφατα (πριν από περίπου ενάμιση μήνα) εκτελώντάς την με κυνηγετική καραμπίνα. Ο δράστης αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ο πρώην φίλος της πάτησε τη σκανδάλη δύο φορές και σκότωσε επιτόπου την άτυχη 32χρονη, η οποία εκείνη την ώρα επιχειρούσε να μπει στο αυτοκίνητό της στην περιοχή του Ροδινιού για να πάει στη δουλειά της (παράδοση μαθημάτων). Το θύμα πυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρόδου που βρέθηκαν στο σημείο, συνέλεξαν δύο κάλυκες από το κυνηγετικό όπλο με το οποίο τελέσθηκε το φονικό.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» επισήμαναν ότι η άτυχη κοπέλα διέμενε στην παράλληλη οδό και ότι συνήθιζε να σταθμεύει το αυτοκίνητο στην οδό Μόσχας. Επρόκειτο για μια εξαίρετη εκπαιδευτικό που όσοι την γνώριζαν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ίδια και την οικογένειά της. Από τα στοιχεία και τα δεδομένα που συνέλεξαν οι αστυνομικές αρχές, φαίνεται ότι ο πρώην φίλος της   περίμενε λίγα μέτρα παραπέρα μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, έτοιμος να την πυροβολήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν είδε την κοπέλα να πλησιάζει για να μπει στο όχημά της, βγήκε από το αυτοκίνητο, τη σημάδεψε με το κυνηγετικό της όπλο και  την ώρα που προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο, πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη εκτελώντάς την εν ψυχρώ!

Γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν στα μπαλκόνια τους και αντίκρισαν αιμόφυρτη την 32χρονη κοπέλα. Είδαν μάλιστα τον δράστη να διαφεύγει με το αυτοκίνητο από το σημείο και κάποιοι από αυτούς συγκράτησαν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και τον αριθμό.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν σε ελάχιστα λεπτά δίπλα στην άτυχη κοπέλα, απλώς διαπίστωσαν το θάνατό της. Στη συνέχεια κλήθηκε ο ιατροδικαστής και ειδοποιήθηκε και ο Εισαγγελέας υπηρεσίας Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικές αρχές, εξαπέλυσαν αμέσως  ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ύποπτου ατόμου σε ολόκληρο το νησί.  

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικές αρχές και το ΕΚΑΒ έλαβαν κλήση να προσέλθουν σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στον συνοικισμό «Θεοτόκος», καθώς γείτονες είχαν ακούσει πυροβολισμό.
Η αστυνομία όταν έφθασαν εκεί,  διαπίστωσε ότ , ένα άτομο ηλικίας 40 ετών, είχε αυτοπυροβοληθεί μέσα στο σπίτι του. Ήταν ο δράστης του φονικού. Έξω από το σπίτι ήταν σταθμευμένο το όχημα που αναζητούσαν. Μέσα στο σπίτι, υπήρχε σημείωμα που ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εκείνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...