Κοινωνία

Χάρτης ECDC: Από το "βαθύ κόκκινο" η Ελλάδα περνάει στο "πορτοκαλί"

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει η Ελλάδα στον ανανεωμένο συνδυαστικό χάρτη του ECDC, καθώς ολόκληρη η χώρα βρίσκεται πλέον στο «πορτοκαλί».

Αντίθετα, την προηγούμενη εβδομάδα αρκετές περιοχές - όπως η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες - βρίσκονταν στο «βαθύ κόκκινο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη (16/09), η Ελλάδα βρίσκεται στο «πορτοκαλί» ή «κόκκινο» στον συνδυαστικό χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορονοϊού και δείκτη θετικότητας τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.

Παρόμοια είναι η εικόνα του χάρτη στα στοιχεία ανά 100.000 κατοίκουςγια τις τελευταίες 14 μέρες.

 

Στον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «κίτρινο» (από 1% ως 3,9%). Υπενθυμίζεται ότι το επίπεδο συναγερμού είναι το 3%.

Στο βαθύ «πράσινο» βρίσκεται η χώρα στον αριθμό των τεστ, με πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 64

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 109

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο