Κοινωνία

Υπό διάλυση η Υγεία - Αναστολή χειρουργείων και εφημεριών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο!

Οι συνέπειες της αυταρχικής απόφασης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλλει αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών σε όσους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί, έχει καταστροφικά αποτελέσματα, τα οποία αρχίζουν να φαίνονται, όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας άρθρο.

Σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Εφορείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου προς την 1η ΥΠΕ Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, λόγω των αναστολών εργασίας, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που «καθιστούν τη λειτουργία των χειρουργείων ιδιαίτερα επισφαλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, που παρουσιάζει η σελίδα @4000symvasiouxoi στο facebook, «δεν υφίσταται πλέον εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης και ασφαλούς παροχής των ιατρικών αερίων».

Κατόπιν αυτών, το Νοσοκομείο αποφάσισε την αναστολή όλων των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων, καθώς επίσης και της εφημερίας για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά «έως ότου επιλυθεί το οξύτατο αυτό ζήτημα και καλυφθεί η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης ιατρικών αερίων».

Η τιμωρητική αντιμετώπιση ενός κλάδου ο οποίος είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας πάνω από ενάμισι χρόνο και είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία εμβολιασμένος, είναι πλέον δεδομένο ότι γίνεται για άλλους σκοπούς που δεν έχουν να κάνουν με τη «δημόσια υγεία». Η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας άλλωστε, το επιβεβαίωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σχολιάζουν υγειονομικοί μετά την απόφαση του Αρεταίειου, «δεν έφτανε η χρόνια υποστελέχωση των νοσοκομείων. Τώρα η κυβέρνηση επιλέγει να αφαιρέσει άλλες 10.000 εργαζόμενους, οδηγώντας τα νοσοκομεία στην πλήρη διάλυση. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν γίνεται για να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Αν ήθελε, η κυβέρνηση θα είχε πάρει μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση εδώ και καιρό. Αντίθετα, γίνεται για να αντικαταστήσει χιλιάδες εργαζομένους με κακοπληρωμένους συμβασιούχους χωρίς δικαιώματα. Γίνεται για να στείλει πελατεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία και να χτυπήσει το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ