Κοινωνία

Έρχονται κυρώσεις και για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς - Σε αναστολή ήδη 6.412 υγειονομικοί

Αντίστροφη μέτρηση για την επιβολή νέων κυρώσεων ακόμη και σε μη εμβολιασμένους ιδιώτες γιατρούς. Όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Κυρώσεις και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις όχι τιμωρητικές. Είναι στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας. Όταν έχεις επιλέξει δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη να πηγαίνεις σε κόσμο και να του παρέχεις θεραπεία, το μείζον της Δημόσιας Υγείας είναι να μην γίνεις εσύ ο παράγοντας που θα νοσήσει. Όταν επιλέγεις να είσαι υγειονομικός, θα πρέπει να ξέρεις ότι προέχει η Δημόσια Υγεία» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως την επόμενη εβδομάδα με τις κυρώσεις που θα ψηφιστούν, ο πρώην αναπληρωτής υπ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει επιπλέον κυρώσεις, δεν θα υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές».

«Όσοι γιατροί, όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται δεν μπορούν να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν μπορούν να κάνουν πράξη σε ιδιωτικές κλινικές. Εάν εμβολιαστούν, τους δίνουμε αμέσως τη δυνατότητα να επανέλθουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δείχνοντας ότι εμείς σεβόμαστε όλο τον κόσμο αλλά προασπιζόμαστε τη Δημόσια Υγεία» επεσήμανε ο Θ. Πλεύρης.

Παράλληλα, επεσήμανε πως μέχρι στιγμής «έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω γιατί τα νοσοκομεία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή, άτομα τα οποία έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες ή υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες ή για κάποιους λόγους τεχνικούς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία» έσπευσε να συμπληρώσει.

Eπιπροσθέτως στο ΕΚΑΒ, το οποίο έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων τα 400 είναι πληρώματος σε ένα σύνολο κόσμου 4.800.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ