Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μπαράζ αναστολών: "Σε κώμα" η υγεία από τις "άρρωστες" κυβερνητικές αποφάσεις

«Εκτός μάχης» τίθενται από χθες χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιες μονάδες υγείας, που δεν εμβολιάστηκαν έναντι της COVID-19 εντός της διορίας που τους έθεσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχει ήδη δημιουργηθεί αναστάτωση και αναβρασμός. Στο νοσοκομείο Αγρινίου 39 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου από τους 76 που παραμένουν ανεμβολίαστοι δήλωσαν αναρρωτική άδεια.

Στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας βρίσκεται πλέον η Αχαΐα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας των δειγμάτων. Σήμερα αναμένονται από την επιτροπή των ειδικών έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα.

Χθες καταγράφηκαν 272 νέα κρούσματα  στη Δυτική Ελλάδα, 116 εντοπίστηκαν στην Αχαΐα, 102 στην Ηλεία και 54 στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα πραγματοποιώντας νέα στάση εργασίας (7-11 π.μ.) ενώ θα συμμετάσχουν στην στάση που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11 π.μ.- 3 μ.μ.  Λίγο πριν τις 11 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

Σήμερα θα αρχίσει η επίδοση των αναστολών εργασίας σε περίπου 550 ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας».

Χθες παρέλαβαν τα έγγραφα που κοινοποιούν την αναστολή 25 εργαζόμενοι στο «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων» της Πάτρας  και 15 εργαζόμενοι των νοσηλευτικών μονάδων Αιγίου και Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου από τους 76 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, 37 τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και 39 έκαναν χρήση αναρρωτικής άδειας, ενώ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου από τους 49 εργαζόμενους, 3 έχουν νοσήσει από κορονοϊό και 46 δήλωσαν αναρρωτική άδεια. 

Στην Κομοτηνή, πενήντα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο «Σισμανόγλειο» τέθηκαν από χθες σε αναστολή εργασίας σε σύνολο 582 εργαζομένων. Ανάμεσά τους πέντε (4) γιατροί και είκοσι πέντε (25) νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Σε διαθεσιμότητα πάνω από 100 εργαζόμενοι

Ενενήντα τρεις εργαζόμενοι στα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Ενότητας Κοζάνης, έχουν τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν την δουλειά τους.

 Ειδικότερα, στο σύνολο των 530 εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης εξήντα συνολικά υγειονομικοί μεταξύ αυτών 3 γιατροί 29 νοσηλευτές και 26 άτομα και άλλων ειδικοτήτων παρέλαβαν τα έγγραφα αναστολής εργασίας, ενώ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από τους 450 εργαζόμενους οι τριάντα τίθενται σε διαθεσιμότητα, 2 γιατροί, 15νοσηλευτές και 16 άτομα άλλων ειδικοτήτων, βοηθοί θαλάμου , τραυματιοφορείς , παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Σε αναστολή εργασίας από χθες και οκτώ εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας από τους 148, οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Το ανεμβολίαστο προσωπικό τίθεται σε αναστολή σύμφωνα με το νέο νόμο, με τα Νοσοκομεία να καλούνται να δηλώσουν τις ελλείψεις τους, ώστε να καλυφθούν τα κενά, που δημιουργήθηκαν. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού για να επανέλθει κανείς στην εργασία του.

Οι αιτήσεις για επικουρικό προσωπικό ξεκίνησαν παρ’ όλα αυτά, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση των εσωτερικών μετακινήσεων στις κλινικές, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία των νοσοκομείων, την ώρα που το μεγάλο ζητούμενο είναι η υποστελέχωσή τους.

Σε ό,τι αφορά στα Κέντρα υγείας η διαπιστωτική πράξη αναστολή εργασίας ξεκίνησαν από χθες αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν σήμερα στους εργαζόμενους, που δεν έχουν εμβολιαστεί μεταξύ αυτών βρίσκονται γιατροί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό βρίσκονται αντιμέτωποι με την διαθεσιμότητα, στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός, ωστόσο 1 νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, 2 γιατροί στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας και 1 γιατρός στο Κέντρο Υγείας Τσοτύλιου από χθες βρίσκονται σε αναστολή της εργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ ανοίγει σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για δηλώσεις αναστολών. Για το χρονικό διάστημα από 2 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Σεπτέμβριο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις - "Εκτός" 550 άτομα από Ρίο και Άγ. Ανδρέα

Κινητοποιήσεων συνέχεια σήμερα από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας και όλης της Δυτικής Ελλάδας στους οποίους ξεκίνησε από χθες η επίδοση των αναστολών εργασίας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας νέα στάση εργασίας για σήμερα (7-11 π.μ.) ενώ θα συμμετάσχουν στην στάση που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11 π.μ.- 3 μ.μ. (όπως συνέβη και χθες). Λίγο πριν τις 11 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

Σήμερα θα αρχίσει η επίδοση των αναστολών εργασίας σε περίπου 550 ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Χθες παρέλαβαν τα έγγραφα που κοινοποιούν την αναστολή 25 εργαζόμενοι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, σε 15 εργαζόμενους των νοσηλευτικών μονάδων Αιγίου και Καλαβρύτων, σε 37 εργαζόμενους στο Γενικό νοσοκομείο Αγρινίου και σε 49 συνάδελφους τους στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Περίπου 40 εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Αγρινίου απουσιάζουν με αναρρωτική άδεια και αντίστοιχα άλλοι 46 στο Γ.Ν. Μεσολογγίου.

Στην Ηλεία, η επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας ξεκίνησε από χθες το πρωί. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου περίπου 50 υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι εκ των οποίων οι 10 είναι γιατροί.

 

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και στην αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Παρών στην συγκέντρωση και ο πρώην αναπληρωτής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...