Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 3.625 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι και 296 διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα σήμερα (20/8) ανέρχονται σε 3.625 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.328 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (61.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή -3.26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 253 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημίας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς το προσεχές διάστημα θεωρείται κρίσιμο όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας. Τα τοπικά περιοριστικά μέτρα βρίσκονται πάντα στο τραπέζι ενώ τα μέτρα που εξετάζονται, αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι, όπως φαίνεται, θα βρεθούν ενώπιον «εμποδίων» τόσο στην ψυχαγωγία όσο και στην εργασία.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε εχθές εκ νέου την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επιβληθεί γενικό lockdown. Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις για το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού ενόψει του φθινοπώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, οι προειδοποιήσεις των ειδικών σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται ήδη το σύστημα υγείας ολοένα και αυξάνονται.

Μάλιστα, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος μίλησε, χθες, για ένα «εκρηκτικό μείγμα» που αναμένεται να δημιουργηθεί από το φθινόπωρο: «Σαν κοινωνία είμαστε στο παρά πέντε να βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα, σφοδρότερο από το τρίτο» τόνισε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο MEGA και παρατηρώντας μάλιστα ότι εάν το ΕΣΥ καταρρεύσει, η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε περιοριστικά μέτρα.

Στο «κόκκινο» παραμένει και σήμερα η Αττική, καθώς από τα 3.625 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, οι 768 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 376 νέες μολύνσεις, ενώ στην Κρήτη εντοπίστηκαν 340 κρούσματα. 

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 111  κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 80 κρούσματα

Δυτική Αττική: 25 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 109 κρούσματα

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 213 κρούσματα

Νήσων: 40 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 88 κρούσματα

Πειραιώς: 102 κρούσματα

Τα κρούσματα στην Κρήτη: 

Ρέθυμνο: 65  κρούσματα

Λασίθι: 31 κρούσματα

Ηράκλειο: 138 κρούσματα

Χανιά: 106 κρούσματα

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές