Κοινωνία

Κορονοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για τα μέτρα σε κλειστούς χώρους στην εστίαση, σχολεία και τεστ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο στους κλειστούς χώρους για εστίαση και διασκέδαση, στα σχολεία, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανάλογα με το αν κάποιος θα είναι εμβολιασμένος ή αν δεν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά» ζητώντας «μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό μέτρο που θα ισχύσει είναι η λειτουργία της διασκέδασης ως «προνόμιο» των εμβολιασμένων καθώς οι κλειστοί χώροι για εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα, σινεμά θα είναι διαθέσιμοι μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στην εκπαίδευση, τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια θα υπάρξουν κανόνες που θα δυσκολέψουν τους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα εργαστηριακά τεστ δύο φορές την εβδομάδα για να μπουν στο αμφιθέατρο, οι φοιτητές για να παρακολουθήσουν μάθημα θα πρέπει να είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν υποβληθεί σε τεστ, το οποίο, όμως, όπως αναφέρει η Καθημερινή θα πληρώνεται από το κράτος αντίθετα με ό,τι θα ισχύει για τους καθηγητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρόμοια θα είναι η λογική και στα δημοτικάγυμνάσια και λύκεια με τους εκπαιδευτικούς να πρέπει – αν δεν έχουν εμβολιαστεί ή αν δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης έξι μηνών – να υποβάλλονται σε εργαστηριακά τεστ δύο φορές την εβδομάδα τα οποία θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Τεστ θα πρέπει, κατά πληροφορίες, να κάνουν και οι ανεμβολιαστοί μαθητές ακόμα και κάτω των 12 ετών με τη διαφορά ότι για την κατηγορία αυτή θα προβλέπεται η διεξαγωγή self test που θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Με δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα θα προσέρχονται στην εργασία τους και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους ενώ και για αυτή την κατηγορία τα έξοδα για το τεστ θα βαρύνουν τους υπόχρεους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το πλαίσιο των νέων μέτρων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς υπενθυμίζεται ότι για τις 13 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης