Κοινωνία

Έβρος: Εξαρθρώθηκε σπείρα με λαθραία προϊόντα από Τουρκία

Πουλούσαν λαθραία προϊόντα για κάθε γούστο

Λαθραία προϊόντα για κάθε γούστο εισήγαγε λαθραία από την Τουρκία και όχι μόνο μια σπείρα που εξαρθρώθηκε με αστραπιαία επιχείρηση η οποία εκτελέστηκε στον Έβρο από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και κατέληξε στην σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων και ενός αλλοδαπού.

Αρχικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί της Κυριακής έναν από τους δράστες να μεταφέρει λαθραία εμπορεύματα με ένα αγροτικό φορτηγάκι από την περιοχή του Δέλτα του ποταμού στο σπίτι ενός συνεργού του σε οικισμό του Έβρου. Στη συνέχεια, έπιασαν στα πράσα στην αυλή του σπιτιού τα άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας να φορτώνουν σε ένα φορτηγό 55 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν 450 κιλά καπνού για ναργιλέ.

Τόσο στο σπίτι, όσο και σε ένα ακόμη, κατασχέθηκαν 753 καινούργια και 52 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα, 70 κάρτες SIM ελληνικών και ξένων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και 39 λίτρα φυτοφάρμακο τουρκικής προέλευσης, τα οποία οι δράστες θα διέθεταν προς πώληση. Μάλιστα, οι φόροι και δασμοί που δεν θα εισέπραττε το δημόσιο υπολογίζονται πάνω από 165.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Επιπλέον, κατασχέθηκαν επτά κυνηγετικά όπλα, 325 κυνηγετικά φυσίγγια, μια κάννη κυνηγετικού όπλου, δυο μαχαίρια, μια ζυγαριά βαρέως τύπου, δύο οχήματα, 3.070 ευρώ και χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες εξετάζονται για να εξακριβωθεί πόσα φορτία λαθραίων προϊόντων είχαν εισάγει στη χώρα, τι είδους ήταν αυτά και σε ποιους τα πούλησαν. Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους διώξεις για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις των νόμων περί λαθρεμπορίας, περί όπλων και περί διάθεσης φυτοφαρμάκων, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ