Κοινωνία

Έρανοι για πυρόπληκτους: Προς Θεού μην δώσετε τα λεφτά στην κυβέρνηση λένε όσοι μαζεύουν χρήματα

Ένα μεγαλειώδες κύμα αλληλεγγύης ξεχύνεται από άκρη εις άκρη στην χώρα για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας μετά τις ολέθριες συνέπειες των αμέτρητων μετώπων της φωτιάς.

Πρωτοστατούσα η Εκκλησία με εράνους και άλλη έμπρακτη βοήθεια μέσω της δικής της ΜΚΟ ¨Αποστολή” , γιατί από άλλες ΜΚΟ, τις γνωστές και μη εξαιρετέες που κόπτονται για τον πόνο του άλλου αρκεί αυτός να μην είναι Έλληνας, δεν περιμέναμε και πολλά.

Αλλά και από το εξωτερικό η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας διενεργεί έρανο στην ομογένεια για τους πυρόπληκτους , ο Πατριάρχης Σερβίας κάλεσε στους πιστούς να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν τα θύματα στην Ελλάδα και συνάμα Μητροπόλεις έβγαλαν παγκάρι για τους πυρόπληκτους, αλλά και πέραν της εκκλησίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αλλά πολλά φιλανθρωπικά σωματεία αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν συγκινήσει για τη δυναμική τους στην συλλογή προϊόντων και χρημάτων. Άξια αναφοράς βέβαια η πρωτοβουλία των Unboxholics που μάζεψαν πάνω από 300.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους σε 3 ώρες και συνεχίζουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες υπάρχει μια κοινή συνιστώσα: Όποιος καταβάλλει τον οβολό του ή την οποιαδήποτε άλλη βοήθεια του ζητάει από τους υπεύθυνους να μην δώσουν τα χρήματα σε κανέναν απολύτως κυβερνητικό μηχανισμό να τα διαχειριστεί, γιατί απλούστατα πιστεύουν πως η δωρεά τους έτσι δεν πρόκειται ουδέποτε να φτάσει στα χέρια όσων πραγματικά επλήγησαν. Τόση εμπιστοσύνη έχει ο κόσμος στην κυβέρνηση των “αρίστων” και του “Σκόιλ Ελικίκου” !!!

Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι λέει μια παροιμία.... Μετά τις πυρκαγιές του 2007 μίλησε το ελληνικό φιλότιμο και από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και του πλανήτη μαζεύτηκαν χρήματα για να ενισχυθούν οι πυρόπληκτοι. Τα λεφτά της συμπαράστασης έφταναν και περίσσευαν όχι μόνο για ενίσχυση των πληγέντων αλλά και για αναδόμηση των περιοχών που κάηκαν. Προκειμένου και να γίνουν αναδασώσεις αλλά και να ληφθούν μέτρα προφύλαξης από ανάλογες περιστάσεις. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Κανείς δεν έμαθε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκίνηση τέλος έχει προκαλέσει και ο έρανος συμπαράστασης προς την οικογένειά του 38χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλης Φιλωρας, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος κατέληξε με σοβαρά τραύματα στο ΚΑΤ, την Παρασκευή 5 Αυγούστου. Η απώλεια του 38χρονου έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης.

Κι ενώ με πυρήνα τα social media διοργανώνονται σε πολλά σημεία “πακέτα βοηθείας”, την πλέον αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η παντελής απουσία των γνωστών-αγνώστων Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες διατρανώνουν τα φιλανθρωπικά τους αισθήματα αρκεί να πρόκειται για μετανάστες, γιατί προφανώς οι Έλληνες πονεμένοι δεν είναι στην δικαιοδοσία τους...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ