Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λέσβος: Τι είναι αυτή η πλατφόρμα που βλέπουμε στα ανοιχτά των Βατερών;

Αρκετά συχνά το φετινό καλοκαίρι παρακολουθούμε τις εικονιζόμενες πλατφόρμες να μεταφέρονται στα ανοιχτά της Χαραμίδας από ρυμουλκά σκάφη και μάλιστα χθες μία τέτοια πλατφόρμα παρέμενε για ώρες ανοιχτά των Βατερών με τους λουόμενους να παρακολουθούν από την παραλία με απορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα ΝΕΑ Λέσβου, πρόκειται για πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στις γεωτρήσεις για την άντληση πετρελαίου και δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό ενώ τις κατευθύνουν για διάλυση λόγω παλαιότητας στη γειτονική Τουρκία και συγκεκριμένα στο διαλυτήριο του Αλί Αγά (Aliağa) περίπου 50 χλμ. βόρεια της Σμύρνης.

Ωστόσο όταν δεν έχει διαθέσιμο χώρο για να τις δεχτεί καθυστερεί την είσοδο τους και για αυτό για παράδειγμα χθες παρέμενε η πλατφόρμα για ώρες ανοιχτά των Βατερών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ