Κοινωνία

Φωτιά σε Ρόδο και Φθιώτιδα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Πιο σοβαρή θεωρείται η κατάσταση της φωτιάς στο Λογγίτσι Φθιώτιδας. Οι πυροσβέστες προσπαθούν από χθες το βράδυ να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν η δύσβατη περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν περισσότερα από 25 οχήματα, πάνω από 100 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σημειώνεται πως σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Φθιώτιδα, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με οχήματα και πυροσβέστες από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, και τη Λιβαδειά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, η εικόνα της φωτιάς στη Ρόδο είναι καλύτερη, παρά το γεγονός ότι από χθες οι πυροσβέστες παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά. Κοντά στο χωριό υπάρχει εστία που δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές με μηχανήματα βρίσκονται στο σημείο. 

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Αργά χθες το βράδυ επέστρεψαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί, για προληπτικούς λόγους. Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στα Λαγυνά Έβρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, ώστε – σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση – να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά στην Αιγιαλεία αλλά και να αξιολογηθούν τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ