Κοινωνία

Σκέψεις για υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Όλο το σχέδιο

«Δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν, ας κάνουν το εμβόλιο» υπογραμμίστηκε από κυβερνητική πηγή σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους,  κάτι πάντως που δεν φαίνεται εύκολα εφαρμόσιμο στο λιανεμπόριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όσοι είναι ανεμβολίαστοι, όπου κι αν δουλεύουν, πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ ή μοριακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα που θα κάνει σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Αυτό σημαίνει κάθε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση όσο μικρή κι αν είναι αυτή. 

Όσον αφορά στην κουβέντα που έχει ανοίξει για α καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ κρίνεται ανέφικτο να επιβληθούν ράπιντ τεστ ή μοριακό στον κόσμο για να εισέλθουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απομένει να δούμε τι θα ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια όπου αυτή τη στιγμή στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι.

Οι συσκέψεις της επιτροπής για το ζήτημα είναι συνεχείς, και θα ενταθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν το χειμώνα, από τον Οκτώβριο όσοι θέλουν να μπουν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με ράπιντ ή μοριακό τεστ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...