Κοινωνία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα ισχύσει με τα οδοντιατρεία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, «δημοσιεύτηκε ο νόμος 4820/2021 (ΦΕΚ 130 Α) στο άρθρο 206 του οποίου προβλέπεται για επιτακτικούς λόγους της δημόσιας υγείας η υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID – 19 του προσωπικού των ιδιωτικών δομών υγείας, μεταξύ των οποίων και των οδοντιατρείων και πολυοδοντιατρείων.

Ως προσωπικό νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες ή επιτελεί έργο στο φορέα με φυσική παρουσία.

Δεν έχουν υποχρέωση εμβολιασμού όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα (6) μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την πιστοποίηση των ανωτέρω απαιτείται επίδειξη ψηφιακού πιστοποιητικού COVID – 19 της ΕΕ ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολίου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζόμενου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση υποβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασιών εκ του λόγου αυτού.

Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των ανωτέρω επιβάλλεται το προβλεπόμενο από την παράγραφο 6 του άρθρου αυτού διοικητικό πρόστιμο», καταλήγει η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...