Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στο πειθαρχικό γιατροί για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την πανδημία

Στο Πειθαρχικό για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την πανδημία, παραπέμπουν γιατρούς - μέλη τους, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Άρτας και Λάρισας, όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Βαγγέλης Χαρμπής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλo.

Η συνεδρίαση του Πειθαρχικού έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Χαρμπής αναφέρθηκε ενδεικτικά σε συγκεκριμένο ιατρό που παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο οποίος κατά δήλωσή του, δεν είναι αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αλλά στην υποχρεωτικότητα.

«Ως Ιατρικός Σύλλογος άμεσα τον καλέσαμε να δώσει εξηγήσεις , ήδη έχουμε εγγραφή απολογία του συναδέλφου και την Πέμπτη γίνεται η σύγκλιση του συμβούλιου του ιατρικού συλλόγου Άρτας για να δούμε τι θα κάνουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το ertnews.gr

Την ανάγκη ενεργοποίησης των πειθαρχικών συμβουλίων των ιατρικών συλλόγων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι γιατροί που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοιό, επισημαίνει η κ. Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Εχουμε και Λέμε» και στο Στέλιο Βραδέλη, η κ. Παγώνη τόνισε πως «πρέπει να προστατευτεί ο ιατρικός κόσμος από κάποιους συναδέλφους που βγαίνουν και λένε αυτά που λένε τα οποία είναι προσωπικές απόψεις. Ξέρετε κάτι, οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με νόσο και πρέπει να μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα. Αυτή είναι η διαφορά. Εδώ μιλάμε με επιστημονικά δεόμενα και μελέτες. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι πιστεύει. Τότε δεν υπάρχει ιατρική. Δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχουν ιατρικά δεδομένα».

Η κ. Παγώνη με την ιδιότητα και της πρόεδρου του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προέτρεψε τους συναδέλφους της, προέδρους ιατρικών συλλόγων να ξεκινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. «Εγώ νομίζω πως σιγά-σιγά οι σύλλογοι θα τοποθετηθούν. Επειδή αντιμετωπίζουμε τώρα όλα αυτά τα προβλήματα με τη νόσο δεν είχαν χρόνο οι ιατρικοί σύλλογοι να ασχολούνται με τα κουτσομπολίστικά που λέει ο καθένας. Έχουν όμως ξεπεράσει τα δεδομένα. Νομίζω όμως ότι ειδικά στην Αθήνα ο κ. Πατούλης θα προχωρήσει σε διαδικασίες και πολύ σύντομα, γιατί δεν μπορεί πια ο κόσμος να ανέχεται και όλα αυτά που γίνονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε επίσης πως σε πολλές περιπτώσεις οι υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος χρησιμοποιούν τίτλους που δεν κατέχουν το οποίο είναι επίσης πειθαρχικά ελεγκτέο. «Θέλω να πω στους προέδρους των ιατρικών συλλόγων πως βεβαίως έχουν ανεχτεί πολλά τέτοια πράγματα από συναδέλφους να λέγονται και νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που μπορούν οι πρόεδροι, ειδικά όταν άνθρωποι χρησιμοποιούν τίτλους τους οποίους δεν έχουν να προχωρούν αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να σταματήσουν κάποια πράγματα γιατί δεν είναι και σωστό έτσι όπως λέγονται».

Όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας η κ. Παγώνη προέβλεψε πώς εάν δεν φτάσουμε το 80% σε ποσοστό εμβολιασμού τότε θα έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο. «Στα τέλη Αυγούστου θα μπορούμε να κάνουμε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας στη χωρα μας. Σίγουρα όμως πρέπει να εμβολιαστούμε ακόμη περισσότεροι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ