Κοινωνία

Μάγια Λυμπεροπούλου: Το τελευταίο χειροκρότημα-Συντετριμμένη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Η πολιτική κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, μετά από έμφραγμα που υπέστη, πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο.

Η σορός της Μάγιας Λυμπεροπούλου θα αποτεφρωθεί μετά από επιθυμία της ίδιας στις 3 το μεσημέρι στη Ριτσώνα.

Το «παρών» στο Α’ Νεκροταφείο έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Κάτια Δανδουλάκη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Κώστας Αρζόγλου, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Γιάννης Νταλιάνης, η Αλεξάνδρα Παντελάκη κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Καρυφυλλιά Καραμπέτη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και τον μεγάλο πόνο της απώλειας της σπουδαίας ηθοποιού.

Μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, η Μάγια Λυμπεροπούλου

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας κ.α ενώ είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς θεατρικούς ρόλους τους οποίους ενσάρκωσε με συγκλονιστικό τρόπο.

Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας», «Οι δούλες», «Ιλιάδα», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Πάθος», «Φάουστ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» κ.α.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...