ΕΚΑΒ
Κοινωνία

Κυκλάδες: Οι διασώστες του ΕΚΑΒ σε καθημερινές μάχες

Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου με τα νησιά μας γεμάτα από κόσμο το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ κάνει τιτάνιο αγώνα να καλύψει τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ. και οι διακομιδές λόγω covid 19 αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, η ομάδα αεροδιακομιδών δίνει τον καλύτερό της εαυτό και το έργο της είναι πραγματικά σπουδαίο και σωτήριο γι αυτό αξίζουν σε όλα τα μέλη της πολλά συγχαρητήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή 23/7, η βάση της Ελευσίνας διεκόμισε 2 ασθενείς από Πάρο και 1 από Μύκονο θετικούς στον υιό SARS COV -2 .

Παράλληλα η βάση της Σύρου έκανε αντίστοιχα μια αεροδιακομιδή επίσης με θάλαμο αρνητικής πίεσης από την Μήλο προς το Νοσοκομείο της Σύρου.

Διατέθηκαν τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας αεροσκάφος C 27 SPARTAN και το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού ÇH- 47 CHINOOK.

Οι αεροδιακομιδές ασθενών με covid 19 πραγματοποιούνται όταν πρόκειται για περιστατικά η σοβαρότητα των οποίων δε μπορεί να αντιμετωπισθεί στις νοσηλευτικές μονάδες των νησιών και κρίνεται επιτακτική η μεταφορά σε μεγαλύτερα Νοσοκομείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διακομιδές από τα νησιά των Κυκλάδων γίνονται με προορισμό κάποιο Νοσοκομείο της Αττικής. Ωστόσο, πραγματοποιούνται και αρκετές διακομιδές ασθενών με covid 19 από νησιά προς το Νοσοκομείο της Σύρου.

Οι ασθενείς σε όλες τις διακομιδές μεταφέρονται μέσα σε ειδικό θάλαμο αρνητικής συμπίεσης.

ΕΚΑΒ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ