Κοινωνία

Βούλα: Αποκαλύψεις για τον γιατρό με τους ψεύτικους εμβολιασμούς

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τον 50χρονο γιατρό, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία νοσηλεύτριας, είχε ζητήσει να εμβολιάσει ο ίδιος πέντε άτομα που ήταν γνωστοί του γιατί του είχαν εμπιστοσύνη, όμως, εκείνος δεν έκανε τα εμβόλια και σκόπευε να τους δώσει κανονικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τα ερωτήματα ωστόσο που προκύπτουν είναι πολλά.

Όπως είπε, μιλώντας στο OPEN, η γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Βαρβάρα Ανεμοδουρά «αυτό που πρέπει να δούμε, είναι το πώς μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο ένα άτομο που δεν έχει βάρδια σε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως εξήγησε η ίδια, τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν συγκεκριμένη στελέχωση, δεν πάει ο καθένας για να εμβολιάσει. Έτσι τίθεται το ζήτημα πώς προέκυψε αυτή η «τρύπα», το κενό και είναι μια πτυχή για την οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις μέσω της ΕΔΕ.

Σύμφωνα με την κα Ανεμοδουρά, «η πράξη του συγκεκριμένου ανθρώπου δείχνει μια αντιδεοντολογική και αντιιατρική πράξη εφόσον έχει γίνει όπως έχει καταγγελθεί το περιστατικό. Δείχνει επίσης και μια μεγάλη επιπολαιότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο που υπηρετεί την ιατρική, σώζει ζωές και αντιμετωπίζει έκτακτα και χρόνια περιστατικά, να δρα με τόση επιπολαιότητα».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι θα παρέμβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου όπου ανήκει ο συγκεκριμένος γιατρός ενώ «τρέχει» και το νομικό κομμάτι που είναι εντελώς διαφορετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς σχεδίασε ο γιατρός τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Στο πρωτοφανές περιστατικό αναφέρθηκε χθες ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, Δ. Γαρδικλής, περιγράφοντας πώς επιχείρησε να το κάνει και πώς έγινε αντιληπτός.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από την πλευρά του, τόνισε πως ο καταγγελλόμενος γιατρός φέρεται να πήρε μαζί του και 2-3 φιαλίδια με το σκεύασμα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έλαβαν βεβαίωση εμβολιασμού οι 5 άνθρωποι που δήθεν εμβολιάστηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ