Κοινωνία

Έφυγε από την ζωή η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού

Η τελευταία εν ζωή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940, Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα, έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), η ερυθροσταυρίτισα, η οποία απεβίωσε χθες, Τετάρτη, υπήρξε δωρήτρια του «Λυκείου Ελληνίδων» και εθελόντρια της οργάνωσης επί πολλά έτη.

Η κηδεία της τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών(Παλαιό Κοιμητήριο) Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα γεννήθηκε στη Σκιάθο και ενώ πέρασε τα πρώτα παιδικά χρόνια της στο Βόλο, στη συνεχεία εγκαταστάθηκε στη πόλη της Θεσσαλίας.

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, μάλιστα, τη βρήκε μαθήτρια γυμνασίου στη Λάρισα. Διέκοψε τη φοίτησή της στο γυμνάσιο και κατετάγη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους τραυματίες του μετώπου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΕΕΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φτωχότερος έγινε από χθες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η τελευταία εν ζωή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Αλβανικό Έπος, η κα Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα.

Μια Γυναίκα Εθελόντρια, που έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης και της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, μέσα από το σπουδαίο εθελοντικό έργο που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

Καλό ταξίδι, Κυρία Ζήνα. Σας ευχαριστούμε για όλα».

https://www.facebook.com/greekredcrossofficial/posts/969067373915919

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...